#PismaIzVlade: PRIHODNOST JE LE ENA

DELI:
27.05.2022, NSi
Mandat te vlade se izteka. Nova Slovenija je ponosna, da smo bili del vladne ekipe, ki je Slovenijo vodila v zahtevnih časih. Vem, da vsega nismo storili optimalno, smo pa ves čas po najboljših močeh delali za dobro ljudi. Prizadevali smo si, da bi ljudje v Sloveniji živeli bolje. V času epidemije smo morali tehtati med življenjem in zdravjem naših najšibkejših ter omejevanjem drugih svoboščin. Bilo je zahtevno … zato vsi upamo, da je najhujše že za nami in da se je življenje, kot smo ga poznali pred epidemijo, dokončno vrnilo nazaj. Slovenija je na mednarodnih gospodarskih lestvicah glede soočanja z epidemijo med vodilnimi državami, tudi zato ker smo ves čas stali ob strani našim podjetjem. Z zakonom o dohodnini smo zagotovili višje plače za vse, saj je stališče Nove Slovenije jasno: »Kdor dela, mora od svojega dela tudi dostojno živeti.«
Ponosen sem na ministrsko ekipo NSi. Kot stranka smo dozoreli in pokazali, da smo pripravljeni na najzahtevnejše izzive. Na začetku nihče ni verjel v to, da ministri NSi lahko premaknemo stvari naprej. Dokazali smo, da niso imeli prav in da se v najtežjih trenutkih ljudje na NSi vedno lahko zanesejo.
Naprej smo premaknili stvari, ki so stala desetletja. Gradnja domov za ostarele, 3. razvojna os, digitalizacija Slovenije. Vrtcem in šolam smo omogočili, da lahko od lokalnih kmetov kupujejo sezonsko hrano in zelenjavo brez birokratskih ovir in javnih razpisov. Delali smo tisto, kar je prav in ne tisto, kar bi se nam morda politično izplačalo. Slovenska vojska je brez potrebnih vlaganj že več kot desetletje razpadala pri živem telesu. Za kolege v opoziciji je bilo za Slovensko vojsko škoda vsakega evra. Kriza v Ukrajini je dokazala, kako prav smo imeli. Varnost ni samoumevna in tudi v prihodnosti bomo zanjo morali storiti več.
Slovenijo zapuščamo v odlični kondiciji. Imamo rekordno gospodarsko rast, najnižjo brezposelnost v zgodovini, Slovenija postaja upoštevan igralec v mednarodni skupnosti. Vse to je plod dela povezane vladne ekipe, za kar se koalicijskim partnerjem zahvaljujem.
Novi vladi želim uspešno delo. Če bo vlada delala dobro, bo to dobro za vse. In Nova Slovenija želi, da bi šlo Sloveniji dobro. Bomo konstruktivna opozicija, kar pa ne pomeni, da bomo »pridna« in tiha opozicija. Dobre rešitve bomo podprli in če bomo povabljeni, bomo pri njihovem oblikovanju tudi tvorno sodelovali. Uporabili pa bomo vse demokratične možnosti, da preprečimo različne »socialistične« eksperimente, tihe nacionalizacije in dodatne obdavčitve tistih, ki delajo in ustvarjajo. Ne bomo dovolili, da v imenu »svobode« jemljejo ljudem.
Prihodnost je le ena in zato mora biti od nas vseh. Ustvarjati jo moramo skupaj. Bog živi Slovenijo!