#PismaIzVlade: NE EKSPERIMENTOM SKRAJNE LEVICE – VERJAMEMO V BOŽIČ!

DELI:
13.12.2021, NSi

#Pismaizvlade so zapisi predsednika NSi Mateja Tonina, ki jih tedensko objavlja na svojem facebook profilu. Dotikajo se aktualnih tem in načrtov za prihodnost.

Je voščiti blagoslovljen božič »izključujoče«? Ali zamenjava besed kot so »mati«, »oče«, »mož« in »žena« s spolno nevtralnimi izrazi pomeni »vključujočo« komunikacijo?

Morda bo kdo pomislil, da se to ne more dogajati v Evropski komisiji, pa vendar se … to so le izseki iz nedavno objavljenih smernic za vključujočo komunikacijo, ki jih je predstavila evropska komisarka za enakost iz vrst socialistov Helena Dalli. Po ostrem protestu Evropske ljudske stranke so bile smernice začasno umaknjene. Po pojasnilu Dallijeve naj bi rabile še nekaj »dodelave«.

V Novi Sloveniji smo trdno prepričani, da se »vključevalnosti« ne doseže z nasilnim brisanjem lastne tradicije in načina življenja.

Celotno dogajanje pa je potrebno postaviti tudi v slovenski kontekst. Tovrstna dejanja kažejo na agresiven pohod skrajne levice, ki želi sistematično izbrisati našo identiteto, tradicionalen način življenja in krščanske korenine Evrope. Ne le v Evropi, ampak tudi v Sloveniji. Po tridesetih letih samostojne Slovenije s strani skrajne levice poslušamo pozive k nacionalizaciji premoženja, pregonu podjetnikov, razgradnji slovenske vojske in brisanju slovenske identitete.

Nova Slovenija kot krščansko-demokratska sredina se bo odločno borila proti norim eksperimentom skrajne levice. Prihajajoče volitve bodo zato zgodovinske. Naša naloga bo širiti sredino. Zmernost mora prevladati nad ekstremi na levem in desnem polju političnega prostora. Edina pot do boljših plač in višjega standarda je spodbujanje dela in ustvarjanje priložnosti. Zeleni prehod moramo izvesti pametno in odgovorno. Poskrbeti moramo za varnost Slovenije in Evrope ter utrjevanje naše identitete. Evropa mora ostati celina miru in blaginje, ki se zaveda svojih korenin.

Zato si tudi letos ponosno in radostno voščimo ob božiču in božičnih praznikih.