PARLAMENTARNO KOMISIJO O ZLORABAH V DUTB BO VODIL ALEKSANDER REBERŠEK

DELI:
29.04.2020, NSi

Državni zbor je na izredni seji potrdil spremembo sklepov o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov preiskovalnih komisij DZ. Tako so imenovali tudi novega predsednika parlamentarne komisije o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanja v DUTB. To je po Jerneju Vrtovcu postal poslanec NSi Aleksander Reberšek.

»Želim nadaljevati dobro zastavljeno delo mojega predhodnika Jerneja Vrtovca, predvsem pa si želim in bom naredil vse, da bodo odgovorni za svoja dejanja odgovarjali. Štejejo namreč samo dejanja in ne besede,« je po izvolitvi povedal poslanec NSi.

Poslanka Iva Dimic je po predsedovanju Komisije za Slovence v zamejstvu in po svetu postala predsednica odbora za izobraževanje, poslanec Blaž Pavlin pa ostaja predsednika odbora za pravosodje.

Tadeja Šuštar je postala podpredsednica odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Kangler in drugi. Mihael Prevc je postal podpredsednik Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor, Andrej Černigoj pa podpredsednik odbora za obrambo.