OSTRO OBSOJAMO NASILNE PROTESTE, UNIČEVANJE IN NAPADE NA POLICIJO

DELI:
16.09.2021, NSi

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je v odzivu na proteste pred državnim zborom 15. septembra dejal, da je smrtonosni virus v nas vnesel veliko nezadovoljstva, jeze, strahu in iskanje dežurnega krivca.

»Prav je, da se ljudje zbirajo in na miren ter kulturen način izražajo svoja nezadovoljstva, tudi kritiko do vsakokratne oblasti. A včeraj smo tu pred državnim zborom videli nekaj drugega kot le kulturno zborovanje in mirno izražanje nezadovoljstva. Bili smo priča predstavi kulture smrti, ki je v posmeh več kot enega milijona Slovenk in Slovencev, ki so se odločili, da se bodo cepili, da zaščitijo svoje zdravje, zato, da zaščitijo svoje najbližje. Včerajšnja brutalna dejanja tukaj pred državnem zborom, huliganstvo, napadi na slovenske policiste, so v posmeh tudi tistim, ki so zaradi smrtonosnega virusa izgubili svoje najdražje,« je dejal vodja poslanske skupine NSi.

Izpostavil je, da so poslanci oktobra 2005 v državnem zboru srčnost Primork in Primorcev postavili na oltar državnih praznikov. »Včeraj je bil torej državni praznik. A na tak način kot včeraj zvečer na Trgu Republike, se ne praznuje državnih praznikov. Obžalujemo in ostro obsojamo nasilne proteste. Ostro obsojamo uničevanje našega skupnega premoženja in ostro obsojamo napade na našo slovensko policijo. Verjamemo, da je preverjanje PCT pogoja še dodatek k slabi volji vsakega izmed nas,« je dodal Jožef Horvat.

Poudaril je, da razume naveličanost ljudi zaradi vseh ukrepov, ki jih vlada sprejema, a so ti praktično identični vsem vladam Evropske unije in širše. »Želim, da ljudje, ki se do danes še niso odločili, da vendarle razmislijo in zaupajo stroki, ter se cepijo. Na ta način bodo zaščitili sebe in tudi svoje najbližje,« je še dodal.