OPOZICIJA IMA PRI KADROVSKIH MENJAVAH DVOJNA MERILA

DELI:
02.11.2020, NSi

»Vsi smo politično opredeljeni, nekateri o tem odprto in transparentno spregovorimo, drugi pa to skrivajo za raznimi navidezno nevtralnimi maskami. Vsekakor je boljše biti o tem iskren. Dokler ima država lastništva in tudi vpliv na kadrovanje, v Novi Sloveniji nismo za to, da bi se sprenevedali in postavljali neke kadre, za katere se točno ve kam spadajo, formalno pa nimajo neke izkaznice,« je v stališču na izredni seji državnega zbora dejal poslanec Blaž Pavlin.

Prepričan, je, da je mogoče spremembe narediti le s strokovnim in usposobljenim kadrom. »Če želimo nekaj narediti, potem na ključnih mestih potrebujemo strokovne, kompetentne ljudi, ki so pripravljeni prevzeti odgovornost za rezultate svojega dela. Nikogar pa ne bi smeli spraševati po članski izkaznici,« je poudaril poslanec NSi.

Dodal je, da mora vlada pri imenovanju na vodstvena delovna mesta, dosledno upošteva veljavno zakonodajo in hkrati slediti izključno strokovnosti in neoporečnosti kandidatov, ne pa le kriteriju politične pripadnosti. »Nas pa v Novi Sloveniji motijo dvojna merila, ki jih ima pri kadrovski menjavah trenutna opozicija. Če menja levica, je to strokovno, neodvisno, neoporečno in apolitično. Če menja kdo drug, gre za politične menjave, uslužne, vodljive in ubogljive kadre. Le redkim še lahko prodajte to logiko,« je zaključil poslanec NSi.