Odziv NSi na konec prodaje Telekoma Slovenije: SDH naj nemudoma ponovi postopek prodaje

DELITE TA
PRISPEVEK
04.08.2015, NSi

slovenija 09.07.2015, poslanci, poslanska skupina, DZ, drzavni zbor, NSi, foto: Anze PetkovsekBritanski investicijski sklad Cinven kot edini ponudnik za nakup 72,75-odsotnega deleža Telekoma Slovenije ne želi nadaljevati pogajanj za zaključek prodajnega postopka, so sporočili iz Slovenskega državnega holdinga (SDH) in dodali, da je s tem postopek prodaje Telekoma uradno zaključen.

V nadaljevanju objavljamo odziv NSi:

“V NSi obžalujemo, da je tudi tokratni prodajni postopek Telekoma Slovenije padel v vodo. Prepričani smo, da odgovornost za to nosijo predvsem tiste vladne stranke in posamezniki, ki imajo v Telekomu Slovenije svoje bankomate. Škandalozno je, da se je vrednost Telekoma Slovenije samo letos zaradi neusklajenosti koalicije in nezakonitega delovanja razrešenega ministra Janka Vebra znižala za več kot 250 milijonov evrov. Na ta način smo bili oškodovani vsi davkoplačevalci.

Obenem je tudi nedopustno, da nekatere koalicijske stranke, ki so glasovale za prodajo Telekoma Slovenije, zdaj tej nasprotujejo, s čimer Sloveniji povzročajo veliko škodo in zmanjšujejo kredibilnost vlade in države ter odganjajo potencialne vlagatelje.

V NSi pričakujemo, da bo Slovenski državni holding (SDH) nemudoma ponovil postopek prodaje Telekoma Slovenije, saj dlje kot bo država kot večinska lastnica Telekoma čakala s prodajo, manjša bo njegova vrednost. Verjamemo, da je ob takojšnji obnovitvi prodajnega postopka Telekom Slovenije možno prodati še letos, saj podjetje nujno potrebuje odgovorne lastnike, ki bodo znali vlagati v razvoj. Naloga države ni, da ima v lasti podjetja, ampak da ustvarja dobre pogoje za podjetništvo in delovna mesta.”