ODZIV NA GROŽNJE S SMRTJO: KO SE SOVRAŠTVO RAZPLAMTI, ŽRTEV NE IZBIRA PO POLITIČNI BARVI

DELI:
25.10.2021, NSi

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je v izjavi za javnost obsodil grožnje s smrtjo, ki so bile namenjene predsedniku NSi Mateju Toninu in še nekaterim drugim funkcionarjem v državi. “V Novi Sloveniji ostro obsojamo grožnjo s smrtjo komurkoli in pričakujemo, da se bodo pristojni organi pregona odločno odzvali in poiskali tiste, ki netijo nestrpnost in sovraštvo v naši državi,” je uvodoma dejal Horvat in pojasnil: “Danes v Sloveniji praznujemo državni praznik, dan suverenosti. Pred natančno 30 leti je zadnji sovražni vojak zapustil slovenska tla in takrat, vsaj jaz in najbrž mnogi drugi, nismo razmišljali o tem, da bi se čez natanko 30 let spet morali bati sovražnih pušk in sovražnih metkov.”

Sovraštvo ne izbira žrtev po politični barvi

Ko se nestrpnost oziroma sovraštvo razplamti, žrtev ne izbira po politični barvi, je še opozoril vodja poslanske skupine in pri tem poudaril, da se moramo vsi zavedati naše odgovornosti, da v naši državi gojimo sožitje in miroljubje. “Vsak mora k temu prispevati svoj delež,” je še dodal Horvat in spomnil, da smo v NSi že v začetku leta opozorili na nestrpno retoriko, ki se je pojavila v parlamentu.  Zato je ponovno pozval k strpnosti in umiritvi strasti.

O grozilnih pismih predsedniku NSi in drugim funkcionarjem je sicer v nedeljo prvi poročal spletni portal Siol, za njim pa tudi drugi mediji. V kuvertah je bil poleg grožnje s smrtjo tudi naboj večjega kalibra.