OBŽALUJEM, DA SE NAMESTO O VSEBINI POGOVARJAMO O IZKLJUČEVANJU

DELI:
01.09.2021, NSi
vir: zajem slike 24 ur zvečer

»Nova Slovenija tako kot doslej, tudi v tej jeseni in do konca mandata ostaja zvesta svojemu programu, našim krščansko-demokratskim vrednotam in naš fokus, vso našo energijo usmerjamo v čim uspešnejši spopad z epidemijo, okrevanju gospodarstva in zagotavljanju zdravstvenih storitev vsem,« je v oddaji 24ur zvečer dejal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Pohvalil je delo in operativnost ministrov Nove Slovenije: Tonina, Vrtovca, Ciglarja Kralja, Andrijaniča. »Mi bomo to operativnost naših ministrov še intenzivirali do konca mandata in sledili viziji, da Slovenijo dejansko postavimo med 5 najrazvitejših držav Evropske unije. Nova Slovenija je element stabilnosti te koalicije in vsakokratne naslednje koalicije,« je poudaril.

Vodja poslanske skupine ugotavlja, da se na žalost v Sloveniji krepi tako levi kot tudi desni ekstremizem. »Zato je še kako pomembno, da krepimo politično sredino in Nova Slovenija je krščanskodemokratska sredina. In ponavljam, mi smo tudi garancija za stabilnosti te in vseh naslednjih vlad,« je dejal.

Dodal je, da je ta vlada v državnem zboru sprejela kar 9 paketov pomoči gospodarstvu in državljanom. V NSi pa smo zadovoljni tudi, da smo lahko znotraj koalicije dosegli konsenz in predlagali vsem parlamentarnim strankam, da na seji državnega zbora sprejmemo deklaracijo o podpori resoluciji Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, ki jo je sprejel Evropski parlament že aprila 2009.

Jožef Horvat pa obžaluje, da danes del spektra slovenske politike izključuje drugi del, vprašanja o tem, s kom bo kdo šel in s kom ne bo šel po volitvah, pa se mu zdijo iracionalna in introvertirana vprašanja. »Prava vprašanja so, kako se v ponedeljek po volitvah dogovoriti, kako čim prej in čim bolj učinkovito za naše ljudi sprejeti rešitve v državnem zboru, da bodo lažje in boljše živeli. Mi obžalujemo, da se že danes, ko smo 8, 9 mesecev pred volitvami, pogovarjamo o izključevanju, ne pogovarjamo pa se o vsebini. Za Novo Slovenijo je ključna vsebina in ponavljam, mi ostajamo zvesti našemu programu,« je poudaril vodja poslanske skupine NSi.