NSi URADNO VLOŽILA KANDIDATNO LISTO ZA VOLITVE V EVROPSKI PARLAMENT

DELI:
19.04.2024, NSi

Vložena je bila lista kandidatk in kandidatov z naslednjim vrstnim redom:

  1. mag. Matej Tonin, poslanec in predsednik NSi
  2. Katja Berk Bevc, predsednica Mlade Slovenije oz. našega podmladka
  3. David Klobasa, državni svetnik in župan občine Sv. Trojica v Slovenskih Goricah
  4. Mojca Erjavec, namestnica predsednika sveta NSi in občinska svetnica v občini Ravne na Koroškem
  5. Mojca Sojar, mestna svetnica v Mestni občini Ljubljana in predsednica mestnega odbora NSi Ljubljana.
  6. Janez Cigler Kralj, vodja poslanske skupine NSi in podpredsednik NSi
  7. dr. Vida Čadonič Špelič, poslanka in podpredsednica NSi
  8. Jernej Vrtovec, poslanec in predsednik Sveta NSi
  9. Ljudmila Novak, poslanka Evropskega parlamenta

»Naša lista je uravnotežena, na njej je pet žensk in štirje  moški. Prav tako smo starostno in teritorialno uravnoteženi. Vsakemu volivcu ponujamo nekaj zanj,« je po uradni vložitivi liste s podpisi osmih poslancev NSi dejal predsednik stranke in nosilec liste Matej Tonin.

Prihodnje evropske volitve so po mnenju predsednika NSi prelomne zato, ker se bodo v prihodnjih petih letih dogajale ključne odločitve. »Zato ni vseeno, kdo bo Slovenke in Slovence zastopal v Evropskem parlamentu, ta področja jemljemo resno. S sestavo naše liste želimo sporočiti, da želimo povezati slovensko nacionalno in evropsko politiko,« je pojasnil Tonin.

Matej Tonin: Evropo želimo okrepiti, kjer ji je spodletelo

NSi bo v tej volilni kampanji zelo jasno poudarila, da želimo Evropo okrepiti zlasti na področjih, kjer ji je nekoliko spodletelo. »Želimo si močnejše Evrope, take, ki bo prispevala k temu, da bomo lahko živeli mirno, dostojno in sproščeno,« je poudaril predsednik NSi in zaključil: »Naše ključne teme iz programskega dokumenta so: močno evropsko gospodarstvo, razumen zeleni prehod, varna Evropa in prizadevanja za ohranitev našega načina življenja.«

Ljudmila Novak: Predvsem mlade spodbujamo, da gredo volit

Spregovorila je tudi evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je poudarila pomen udeležbe na prihajajočih volitvah. »Aktualni evropski poslanci smo sodelovali na številnih delavnicah okroglih mizah, kjer smo spodbujali predvsem mlade k udeležbi na volitvah. Mladi se zavedajo in poznajo prednosti in koristi našega članstva v Evropski uniji. Pred dvajsetimi leti smo se odločili prav, ko smo postali člani Evropske unije. Pred dvajsetimi leti je NSi zmagala na prvih evropskih volitvah. Sedaj je zato čas, da ponovimo ta zgodovinski rezultat,« je še dodala.