NSi TUDI LETOS NA SEJMU MOS: GOSPODARSTVO JE TEMELJ BLAGINJE, ZATO GA JE POTREBNO RAZVIJATI

DELI:
14.09.2023, NSi

Nova Slovenija se tudi letos predstavlja na 55. Mednarodnem obrtnem sejmu MOS v Celju. S svojo prisotnostjo na sejmu želimo podjetnikom in gospodarstvu sporočiti, da razumemo njihovo vlogo v družbi ter da mora politika znati prisluhniti težavam, s katerimi se soočajo.

V okviru sejma je Gospodarski klub NSi tudi letos pripravil pogovor z Izidorjem Krivcem, predsednikom uprave Celjskih mesnin in predsednikom Regionalne gospodarske zbornice Celje. S Petrom Žmakom sta spregovorila o aktualnem dogajanju na področju živilske industrije, napovedani recesiji in ukrepih, ki bi izboljšali poslovanje podjetij.

Izidor Krivec je v pogovoru opozoril, da Slovenci velikokrat zanemarjamo pomen samooskrbe. »Imamo veliko uvožene hrane, predvsem zaradi nizkih cen teh produktov. Več moramo narediti za to, da se spodbuja samooskrbo. Slovenci sicer pojemo manj mesa kot mnogi drugi narodi, a živinoreja je pomembna kmetijska panoga, saj s tem ohranjamo živo tudi podeželje,« je dejal Krivec, ki je komentiral tudi ustanovitev strateškega sveta za prehrano. »Strateški svet za prehrano je zelo ideološko obarvan. Morali bi opozarjati na uravnoteženost prehrane, ne pa spodbujati prodajo prehranskih dodatkov,« je bil kritičen predsednik uprave Celjskih mesnin.

Gost pogovora je delil tudi svoj pogled o napovedanih vladnih ukrepih za popoplavno sanacijo in v zvezi s tem je dejal: »Solidarnosti nikakor ne moremo izpeljati z nedelom. Gospodarstvo je pripravljeno pomagati, ampak nekateri ukrepi so velikokrat premalo premišljeni. Solidarnost mora biti prostovoljna in na osnovi analiz, ne pa prisilna.«

Kliknite tukaj za ogled fotogalerije.

Celoten pogovor si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku: