NSi od premiera zahteva sklic vrha parlamentarnih strank

DELITE TA
PRISPEVEK
09.11.2015, NSi

NSi_simbolicna_krscanski_demokratiPred današnjo sejo vlade je zunanji minister Karl Erjavec pojasnil, da lahko v sredo ali najpozneje četrtek pričakujemo od 20.000 do 30.000 migrantov. V nadaljevanju objavljamo odziv NSi:

“Izvršilni odbor NSi in Svet NSi na čelu z vodstvom NSi pozivajo Vlado Republike Slovenije, da na meji s Hrvaško začne zagotavljati nemoteno izvrševanje suverenosti Republike Slovenije, saj se glede na informacije o prihodu vse večjega števila migrantov lahko začne ogrožati življenja slovenskih in evropskih varnostnih organov, slovenskih državljanov in migrantov.

Vlada mora na vsak način zagotoviti nemoteno izvrševanje suverenosti Republike Slovenije, pri čemer je treba zagotoviti tudi normalno zdravstveno varstvo za lokalno prebivalstvo. Če Slovenija ne bo suverena in varna država, ne bo zmogla zagotavljati niti humanitarnosti niti varnosti, zaradi česar bo v državi nastal kaos. Vlada se mora zavedati, da evropsko pravo zahteva striktno zaščito zunanjih meja EU, ki se trenutno ne izvaja.

V NSi zahtevamo od predsednika vlade Mira Cerarja, da nemudoma skliče vrh parlamentarnih strank, hkrati pa se v NSi zahvaljujemo vsem varnostnim organom in civilnim organizacijam ter prostovoljcem za njihovo nesebično in požrtvovalno delo.”