NSi NA DELOVNEM OBISKU KRANJA Z OKOLICO: TUDI V OPOZICIJI ŽELIMO OSTATI BLIZU LJUDEM

DELI:
27.03.2023, NSi

Nova Slovenija je stranka blizu ljudem. Terenski obiski so priložnost, da se širše vodstvo odpravi na teren in se z ljudmi na terenu pogovori o perečih problemih, ki pestijo ljudi po slovenskih vaseh in mestih. Širše vodstvo NSi je tokrat obiskalo Kranj z okolico. Sprejeli so nas številni župani, lokalni predstavniki naše stranke, podjetniki, obrtniki in kmetje.

»Smo prva poslanska skupina, ki terenske obiske razume kot del svojega poslanstva. Želimo ostati blizu ljudem tudi v opoziciji. Obiskali smo številne gospodarske družbe, kmetije, socialne ustanove in druge institucije, ki so pomembne za vsakdanje življenje naših državljank in državljanov. Ohranjamo tudi tesen odnos s predstavniki občin, saj izvemo več o izzivih, s katerimi se ljudje na terenu spopadajo,« je v izjavi za javnost poudaril podpredsednik in vodja poslancev NSi Janez Cigler Kralj.

Župani so izpostavili veliko skrb glede naraščajočih cen energentov in oskrbe v javnih institucijah. »Vse podražitve padajo na ramena občin, ki pa zato ne dobijo ustreznega denarja, da bi lahko te stroške pokrile. Tu smo v NSi mnenja, da gre za dolgoročno izčrpavanje občin, saj je sedanje stanje nevzdržno. Če se občinam in lokalnim skupnostim dodeli neka odgovornost in naloga, se jim mora za to zagotoviti tudi denar,« je dejal vodja poslancev NSi.

Omenil je tudi nekatera podjetja in domačije, ki si jih je delegacija na obisku ogledala. Posebej je navdušil podjetniški inkubator Kovačnica, kjer lahko mladi podjetniki razvijajo svoje ideje in pričnejo podjetniško pot.

Pomemben je dialog z lokalnimi skupnostmi

Podpredsednica in poslanka NSi Vida Čadonič Špelič je izpostavila, da nam je v NSi pomemben dialog s predstavniki lokalnih skupnosti. »Najbolj pereči izzivi, s katerimi se soočajo ljudje v tej regiji, so demografski in integracijski izzivi. V NSi se zavedamo, da so občine gonilo razvoja. NSi tako še naprej ostaja glas slovenskih občin v državnem zboru,« je poudarila poslanka.

Poslanka je izpostavila, da so jo navdušile kmetije, ki smo jih v sklopu terenskega obiska obiskali. »Veseli me, da se kmetijstvo na Gorenjskem tako dobro razvija in je tako uspešno. V časih, kjer se grozi z dodatnimi omejitvami kmetom, poudarjam, da v NSi podpiramo prizadevanja kmetov, ki se borijo za svoj obstoj,« je še dodala Vida Čadonič Špelič.