NSi NA TERENU: OBISKALI SMO OBČINE PRIMORSKO – NOTRANJSKE REGIJE

DELI:
20.06.2023, NSi

Poslanska skupina in vodstvo NSi se je na svojem popotovanju po Sloveniji tokrat ustavila v Primorsko-Notranjski regiji. Obiskali smo številna podjetja, institucije socialnega varstva, kmetije, izobraževalne institucije in dodobra spoznali utrip občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica.

»Poslanska skupina NSi je ena izmed tistih poslanskih skupin, ki redno odhaja na delovne obiske po Sloveniji.  Danes smo na obisku v občinah Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica. Predvsem pa poskušamo začutiti utrip teh krajev, poslovno situacijo, pa tudi socialno sliko. Po podjetjih in drugih socialnih ustanovah, ki smo jih obiskali, je čutiti zaskrbljenost, saj gre za regijo, ki malenkost zaostaja za povprečjem v Sloveniji. Prav zato pa so potrebni nekoliko večji in hitrejši razvojni koraki,« je ob robu obiska v izjavi za javnost dejal predsednik NSi Matej Tonin.

Poudaril je, da ljudje jasno povedo, da je bilo v času prejšnje vlade čutiti več stabilnosti in več razvojne naravnanosti. »To so stvari, ki nas skrbijo in jih bomo zagotovo tudi v našem parlamentarnem delu kot opozicija s poslanskimi vprašanji naglasili,« je zagotovil Tonin.

Ta regija je zagotovo regija pridnih in delavnih ljudi. To se kaže tudi pri poslovanju številnih uspešnih podjetij, saj je prav tukaj veliko razvojnega potenciala. »Še vedno pa je dodana vrednost njihovih izdelkov podpovprečna. Te stvari se dajo nadgraditi z boljšo davčno in šolsko politiko, da bo šolstvo in šolski sistem predvsem vzgajal kadre, ki jih država in ta regija gospodarstvo potrebuje,« je pojasnil Matej Tonin.

Dan smo zaključili ob prijetnem pogovoru s člani in simpatizerji NSi v Ilirski Bistrici.