LOKALNE VOLITVE: NSi KANDIDIRA V 200 OBČINAH IN Z 39 ŽUPANSKIMI KANDIDATI

DELI:
07.11.2022, NSi

Lokalne volitve so že tretje volitve v letošnjem super volilnem letu. V Novi Sloveniji se zavedamo, da močna terenska baza županov in svetnikov vpliva tudi na pozicijo in moč stranke v političnem prostoru, s tem pa tudi na možnost vseh nas, da vplivamo na to, kako bomo živeli v svojem okolju.

NSi je uspelo zagotoviti kandidata za župana v 39 občinah. Prevladujejo kandidati iz starostne skupine med 51 in 60 let, najmlajši med njimi je star 25 let, najstarejši pa jih šteje 71. Pri županskih kandidatih prevladujejo moški, zato ni odveč poziv, da bi se v prihodnje za to odločalo več žensk.

Ta podatek je veliko boljši, ko gre za kandidature za občinske svetnice in svetnike, kjer je od 2.117 kandidatk in kandidatov kar 45 odstotkov žensk, kar je visoko nad slovenskim povprečjem.

Velik dosežek je tudi to, da se NSi po številu svetniških kandidatov med strankami prepričljivo uvršča na drugo mesto, svoje liste pa ima kar v 200 občinah.

Veseli smo, da bo toliko kakovostnih kandidatk in kandidatov na lokalnih volitvah predstavljajo vrednote krščanske demokracije in stališča NSi do ključnih vprašanj razvoja naše družbe.