NSi GRE ZDRUŽENA IN ENOTNA NA LOKALNE VOLITVE

DELI:
26.10.2022, NSi

Po 16. Kongresu NSi so se na konstitutivni seji sestali članice in člani Sveta NSi, kjer so izvolili predstavnike ožjega vodstva stranke in opravili analizo o aktualnem dogajanju. Na predlog predsednika stranke Mateja Tonina sta bila na mesto podpredsednika imenovana Janez Cigler Kralj in dr. Vida Čadonič Špelič, za glavnega tajnika stranke pa je bil imenovan Robert Ilc. Člani sveta stranke so vse tri soglasno podprli.

Na mesto predsednika sveta stranke NSi je bil imenovan Jernej Vrtovec, na mesto namestnice predsednika sveta stranke NSi pa Mojca Erjavec.

V izvršilni odbor so bili na predlog predsednika NSi izvoljeni Matjaž Trontelj, dr. Janez Pogorelec in Mateja Ribič.

Članice in člani so opravili tudi analizo kampanje za predsednika Republike Slovenije, za katero kandidat Janez Cigler Kralj pravi, da mu je dala veliko in je dobra popotnica za prihajajoče lokalne volitve. Sledila so tudi poročila vodje poslanske skupine NSi Jožefa Horvata in evropske poslanke Ljudmile Novak. Predstavniki Sveta stranke so spregovorili tudi o pripravah na aktualne lokalne volitve, na katerih ima NSi kandidate za občinske svete v 200 občinah in kandidate za župane v 39 občinah ter sprejeli odločitev o morebitni podpori kandidatu za predsednika Republike Slovenije v drugem krogu.

Po seji Sveta je sledila novinarska konferenca, kjer je predsednik Matej Tonin izpostavil, da so člani glasovali o naslednjih sklepih in jih tudi potrdili:

1. Svet Nove Slovenije – krščanskih demokratov vabi in poziva vse svoje člane, simpatizerje in volivce stranke, da se v čim večjem številu udeležijo drugega kroga volitev za predsednika republike.

2. Svet NSi ocenjuje, da je v drugem krogu predsedniških volitev najprimernejši kandidat za predsednika republike dr. Anže Logar.

YouTube video