Novinarska konferenca v Novem mestu: NSi je glas poštenih in delavnih ljudi

DELI:
14.05.2018, NSi

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu je potekala novinarska konferenca, kjer so se predstavili dolenjski kandidati NSi na parlamentarnih volitvah.

Prinašamo odgovorno politiko

To so Vida Čadonič Špelič, ki se bo za mesto poslanke potegovale v enem od novomeških volilnih okrajev, Marko Dvornik, ki bo kandidiral v drugem novomeškem okraju, Erika Cerar v črnomaljskem volilnem okraju, Blaž Pavlin v trebanjskem, Milena Tomše v brežiškem in Robert Kaše v volilnem okraju Sevnica.

Omenjeni kandidati so med drugim poudarili zavzemanje za odgovornost politike, za več denarja občinam, za več podpore kmetijstvu in gospodarstvu, za boljše prometne povezave in cesto tretje razvojne osi, za človekovo dostojanstvo, varstvo okolja, podporo mladim družinam in za zdravje ljudi.

NSi je glas poštenih in delavnih ljudi

Pri njihovih namerah jih je podprl tudi predsednik NSi Matej Tonin, ki je med drugim povedal tudi, da je NSi glas poštenih in delavnih ljudi ter izpostavil izzive v gospodarstvu, na katere NSi odgovarja s konkretnimi rešitvami.

Tonin se je odzval na pritožbe delodajalcev, da kljub temu, da je na zavodu za zaposlovanje prijavljenih približno 80.000 brezposelnih, ne dobijo dovolj ustrezne delovne sile. »Ob sedanjem povišanju socialne pomoči razlika med to in minimalno plačo premajhna, kar jasno govori v prid temu, da se ljudem, če imajo delovna mesta z nizko plačo, ne splača delati«, je pojasnil.

Ena od pomembnih točk programa NSi je zato zahteva, da se mora delo splačati. »Kdorkoli, ki prejema socialno pomoč in je zdrav in za delo sposoben, bi se moral vključiti v opravljanje družbeno koristnih del,« je povedal predsednik NSi in dodal: »Če dobiš nekaj od države, je prav, da ji z družbeno koristnim delom nekaj tudi vrneš.«

Skupaj s predsednikom stranke so se dolenjski kandidati za poslance strinjali, da je v slovenski politiki prišel čas za novo in neobremenjeno generacijo.