Novi predsednik Zveze seniorjev je mag. Zdravko Luketič

DELI:
11.10.2019, NSi

Na letni konferenci Zveze Seniorjev NSi so člani sprejeli smernice programa za naslednje leto. Spregovorili so o aktualnih političnih zadevah, socialni politiki in digitalizaciji Slovenije. Na konferenci so tudi izvolili novo vodstvo. Za predsednika je bil izvoljen mag. Zdravko Luketič, za podpredsednika pa Jože Jurkovič in Ernest Margon.

»Člani iz vse Slovenije so me izbrali za predsednika. Že na naslednji seji bomo obravnavali zakonsko problematiko ureditve dolgotrajne oskrbe in možnosti reševanja revščine z najnižjimi pokojninami. Tudi v prihodnje bomo aktivni v mednarodnih združenjih in v seniorskih organizacijah,« je povedal novoizvoljeni predsednik mag. Zdravko Luketič.

Izvršilni odbor zveze Seniorjev sestavljajo še Ivan Humar, Terezija Hajdinjak, Matevž Kleč, Anton Kosem, Irena Margon, Darja Ogrič, Peregrin Stegnar, Dezider Šooš, Ivanka Učakar, Franc Vranetič in Ivan Weixl.

Zbrane na konferenci sta nagovorila tudi glavni tajnik Robert Ilc in vodja poslanske skupine Jožef Horvat, ki sta poudarila pomembnost seniorje organizacije znotraj NSi. Preko video nagovora pa jih je pozdravila tudi evropska poslanka Ljudmila Novak.

Vsem izvoljenim iskreno čestitamo in želimo obilo uspeha pri delu!