NOVI MINISTRI TUDI URADNO PREVZELI DELO: PRIORITETA JE BOJ PROTI KORONAVIRUSU

DELI:
14.03.2020, NSi

Že ves dan potekajo primopredaje poslov med starimi in novimi ministri. Tako so tudi vsi trije ministri Nove Slovenije že uradno prevzeli posle. Prav vsi bodo ministrovanje začeli s prioritetno nalogo boja proti širjenju koronavirusa v Sloveniji.

Matej Tonin: Takoj po primopredaji sledi sestanek s šefom kriznega štaba in civilno zaščito

Na ministrstvu za obrambo je potekala primopredaja poslov med dosedanjim in novim obrambnim ministrom, Karlom Erjavcem in Matejem Toninom. Tako dosedanji kot novi minister sta v izjavi poudarila, da je bila primopredaja poslov opravljena korektno in v skladu z navodili.

Matej Tonin je napovedal, da se bo še danes sestal s šefom kriznega štaba in civilno zaščito ter prioritetno vse začetne aktivnosti podredil soočenju z novim koronavirusom. Novi minister za obrambo je izpostavil, da ima v tem trenutku njegov resor zgolj eno prioriteto, in sicer soočanje z novim koronavirusom. “Po tej primopredaji takoj sledi sestanek s šefom kriznega štaba in civilno zaščito. O vseh nadaljnjih ukrepih boste seveda sproti in ažurno obveščeni,” je zaključil novi minister za obrambo.

Jernej Vrtovec: Primarno bo delo namenjeno usklajevanju ukrepov za omejevanje in zajezitev koronavirusa

Novi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob prevzemu poslov napovedal, da bo njegovo delo na začetku mandata primarno namenjeno usklajevanju ukrepov pri omejevanju in zajezitvi koronavirusa. “To je v tem času prva prioriteta tako vlade kot ministrstva,” je dejal.

Vrtovec se je predhodnici Alenki Bratušek zahvalil za dosedanje delo in dosežke. Dodal je, da se bo ministrstvo najprej posvetilo usklajevanju ukrepov pri zajezitvi novega virusa, nato pa se bo takoj spoprijelo tudi z izzivi na področju infrastrukture in ključnimi odprtimi zadevami na tem področju.

Bratuškova mu je ob odhodu zaželela pogumno in uspešno spopadanje s krizno situacijo v zvezi z epidemijo, obenem pa tudi veliko uspehov pri izvajanju vseh, še posebej pa najpomembnejših infrastrukturnih projektov, so sporočili iz infrastrukturnega ministrstva.

Janez Cigler Kralj: Še posebej ranljive skupine moramo obvarovati pred koronavirusom

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je posle danes prevzel novi minister Janez Cigler Kralj. Z odhajajočo ministrico Ksenijo Klampfer sta se pogovorila o vseh aktualnih temah, v ospredju pa so bili ukrepi ministrstva in izvajalskih institucij za zajezitev epidemije koronavirusa.

Cigler Kralj se je Klampferjevi zahvalil za dosedanje delo, zahvalil za opravljeno delo in povedal, da bodo s sodelavci energijo prioritetno usmerili v ukrepe za obvladovanje epidemije novega koronavirusa, še posebej za najbolj ranljive skupine.