NOVA SLOVENIJA ŽELI USTVARJATI SLOVENIJO PRILOŽNOSTI IN GOSPODARSKEGA USPEHA

DELI:
14.12.2021, NSi

»Pošteno do naših ljudi je, da naredimo inventuro, kaj smo v tem mandatu naredili in da položimo račune. Vlada je delala na realizaciji koalicijske pogodbe, ki smo jo podpisali 25. februarja lansko leto, ko pravzaprav še niti nismo dobro vedeli, kako bo udaril smrtonosni virus. Zato sta vlada in DZ vlagala v obvladovanje epidemije, v pomoč ljudem in gospodarstvu. Tu smo bili učinkoviti, kar kaže rekordna gospodarska rast, rekordno nizka zaposlenost, dobre bonitetne ocene države …,« je v poslanskem vprašanju predsedniku vlade dejal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Predsednika vlade je spraševal po najpomembnejših dosežkih aktualne vlade ob tem pa je poudaril, da Nova Slovenija v tej vladi sodeluje zato, ker želi spreminjati stvari na bolje. »To nam je, lahko rečemo, v večini tudi uspelo. Nova Slovenija želi ustvarjati Slovenijo priložnosti in gospodarskega uspeha. V koalicijski pogodbi smo se med drugim zavezali za ravnovesje med socialno državo in tržnim gospodarstvom. Sam bi predvsem izpostavil področje preprečevanja zlorab socialnih transferjev; vsi vemo, da do tega prihaja in da gre za velike zneske. Vsakomur, ki pomoč resnično potrebuje, mora država omogočiti učinkovito varnostno mrežo,« je dejal vodja poslancev NSi,

Dotaknil pa se je tudi tretjega področja delovanja vlade, to je predsedovanje Svetu Evropske unije. »S strani domače leve politične konkurence poslušamo očitke vladi, da je slovensko predsedovanje slabo. Na drugi strani pa beremo tvite Evropske komisije, evropskih komisarjev in celo evropskih socialistov, kjer hvalijo slovensko predsedovanje. Govori se o slovenskih ministrih kot o dosežkarjih,« je še dodal Jožef Horvat.