NOVA SLOVENIJA Z MOČNO RASTJO PODPORE

DELI:
01.04.2022, NSi

Pred nami so odločilni trije tedni do parlamentarnih volitev. V sklepni del volilne kampanje Nova Slovenija vstopa z močnim trendom rasti podpore. Na to kažejo rezultati javnomnenjske ankete agencije Odmev, ki je podporo strankam izmerila konec marca.

Med volivci, ki bi se udeležili volitev, bi zmagala SDS s 23,4 %, druga bi bila stranka Gibanje Svoboda z 18,84 %. Sledi SD s 14,08 %. Nova Slovenija bi se uvrstila na četrto mesto z 9,11 %. Sledi Levica z 8,28 % in Povežimo Slovenijo s 5,18 %. Parlamentarni prag bi prestopil še LMŠ s 4,76 %. V parlament bi se tako uvrstilo sedem političnih strank.

Nova Slovenija tudi v nekaterih drugih raziskavah javnega mnenja beleži trend rasti podpore volivcev.

Takšno zaupanje nas navdaja z zadovoljstvom, kot kaže ljudje opazijo dobro opravljeno delo ministrske ekipe NSi ter konkreten in v prihodnost usmerjen program. Rastoč trend podpore gre verjetno pripisati dejstvu, da so naše kandidatke in kandidati na volitvah v državni zbor zelo aktivni, pomembna je tudi naša stabilna terenska mreža.

Imamo torej razlog za optimizem. Gremo #OdločnoNaprej!

*Agencija ODMEV je med 28. in 31. marcem za projekt volilna-napoved.si izvedla svojo tretjo javnomnenjsko anketo. Anketiranje je potekalo med 28. in 31. marcem na vzorcu 661 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Celotna raziskava je dostopna TUKAJ.