Nova podpredsednika NSi: Imamo konkretne in uresničljive rešitve

DELI:
01.02.2018, NSi

Poleg vršilca dolžnosti predsednika NSi Mateja Tonina, sta po včerajšnji odločitvi sveta stranke položaj prevzela tudi nova podpredsednika dr. Marija Rogar in mag. Valentin Hajdinjak, poslanec Jožef Horvat pa je prevzel vodenje poslanske skupine NSi. Na novinarski konferenci so izrazili prepričanje, da ima nova ekipa rešitve in da je čas zanjo pravi. Slovenija namreč prav zdaj na odgovornih mestih potrebuje sposobne in odgovorne ljudi.

Mi smo sprememba, ki jo ljudje iščejo

Dr. Marija Rogar je v novi vlogi podpredsednice NSi dejala, da v stranki že nekaj let aktivno deluje predvsem v Ženski zvezi in Združenju delavcev.

»Novi Sloveniji sem se pridružila, ker ima najboljši program, dobre rešitve in poštene ljudje,« je poudarila dr. Marija Rogar in pojasnila, da jo politika zanima že od malega.

Mateju Toninu je hvaležna za povabilo v svojo najožjo ekipo, prepričana pa je tudi, da bo verodostojno nadaljeval zapuščino Ljudmile Novak in dr. Andreja Bajuka. »Spremembe, ki smo jim priča v stranki, razumem kot odločenost, da krščanski demokrati z mlado ekipo in svežo energijo ponudimo Sloveniji prave rešitve,« je prepričana nova podpredsednica.

Razume, da ljudje želijo spremembe, zato jim sporoča: »Nova Slovenija je ta sprememba. Mi smo ta sprememba. Želim pomagati pri posodobitvi stranke, ker verjamem v naš program in našo ekipo.«

Ljudem smo dolžni povrniti optimizem v boljšo prihodnost

Mag. Valentin Hajdinjak je v današnjem govoru povedal, da je zdaj čas, ko je potrebno stopiti skupaj in nekaj narediti. »Osebno sem doslej vse skupaj opazoval bolj od strani, glede na okoliščine in stanje v državi, pa je tega dovolj in je čas, da tudi mlajša generacija prevzame odgovornost na svoja ramena in nekaj naredi,« je prepričan mag. Hajdinjak, ki dodaja, da se je zato angažiral in se z veseljem odzval povabilu v novo ekipo.

»Za zaupanje se Mateju Toninu zahvaljujem. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi znali in zmogli uresničiti naš program, Sloveniji ponuditi nekaj novega in boljšega, ljudem pa povrniti več optimizma za boljšo prihodnost. To smo jim dolžni in tega se dobro zavedamo. Naša prednost pa je, da imamo konkretne in uresničljive rešitve. Želim si, da bi o našem delu govorila predvsem dejanja,« je še poudaril novi podpredsednik.

Jožef Horvat: Spremembe so rezultat demokratičnih procesov

“Spremembe, ki so se zgodile v vodstvu stranke so rezultat demokratičnih procesov, pogovorov v vodstvu stranke. Samo veliki politiki in ljudje zmorejo to, kar je zmogla Ljudmila Novak. Svoje sodelavce je pustila na svoj nivo in jim dopustila, da jo kdaj tudi prerasejo. Draga Ljudmila hvala, dragi Matej srečno,” je povedal novi vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Zagotovil je, da gre NSi naprej, ker je blizu ljudem in ker ima rešitve za izzive, ki jih pred Slovenijo postavlja prihodnost.