Neverjetno: Vlada namerava finančno oškodovati družine, otroke in študente

DELI:
14.11.2018, NSi

»Izvedeli smo, da namerava vlada močno zmanjšati socialne transferje in prejemke za družine, kot na primer ukinitev dodatka za velike družine, ukinitev otroškega dodatka posameznim dohodkovnim razredom in višanje cenzusa za pridobitev državne štipendije. To je nedopustno in v času gospodarske rasti tudi sramotno,« je v izjavi za medije dejala poslanka NSi Iva Dimic.

Naj vlada denar izterja od davčnih neplačnikov!

»Prva zadeva, ki jo bo ta vlada očitno naredila, je poseg na področje, ki najbolj prizadene družine, starejše, invalide in otroke, skratka najbolj ranljive skupine v državi,« je opozorila Dimiceva in dejala, da je treba finančne rezerve poiskati drugje. Pri tem je spomnila na 1,3 milijarde evrov davčnega dolga, ki čaka, da ga država izterja od davčnih neplačnikov.

Pojasnila je tudi, da smo v NSi pričakovali, da bo vlada ob dobri gospodarski rasti sprostila še zadnje varčevalne ukrepe, ne pa, da jih bo še bolj zategnila. »Nekaj je hudo narobe, če vlada pride s takšnimi nedopustnimi predlogi v času gospodarske rasti,« je izpostavila poslanka NSi in napovedala, da se bodo družine in starši temu gotovo uprli, tudi, če bo treba stopiti pred vladno palačo.

NSi z zakonom zahteva gospodinjski dodatek za starejše ženske

Iva Dimic je še dodala, da je NSi ravno včeraj v parlamentarni postopek vložila predlog zakona, s katerim želijo s 100 evrskim gospodinjskim dodatkom pomagati starejšim ženskam, ki imajo nizke dohodke in so po podatkih statističnega urada ena izmed najbolj socialno ranljivih skupin.
Več o gospodinjskem dodatku si preberite TUKAJ.