NESPREJEMLJIVE GROŽNJE MINISTRU JERNEJU VRTOVCU

DELI:
12.04.2021, NSi

Objavljamo odziv ministra Jerneja Vrtovca na grožnje, ki jih je prejel od različnih posameznikov in združb, zaradi ukinjanja nekaterih starih monopolov. Na te grožnje zoper ministra za infrastrukturo se je odzval tudi predsednik NSi Matej Tonin.

»S prevzemom vodenja ministrstva za infrastrukturo smo se z ekipo odločili, da gradimo moderno, digitalno in odprto Slovenijo. Imamo vizijo in vemo, kako do cilja. Nismo pa se zavedali, da so ob poti do tega cilja tudi posamezniki in združbe, ki so zavoljo branjenja zgolj lastnih interesov in monopolov pripravljeni na podlo kampanjo ustrahovanja. Zaradi zakona, ki omogoča modernizacijo taksi prevozov in digitalizacijo, sem deležen tudi groženj. To je NESPREJEMLJIVO in hkrati močan argument, da sprejmemo predlagano zakonodajo ter sistem končno uredimo. Od vizije moderne in napredne Slovenije ne bomo odstopili, pod pritiski in grožnjami ne bomo klonili,« je glede groženj, ki jih prejel dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Na grožnje zoper ministra NSI se je odzval tudi predsednik NSi in minister za obrambo Matej Tonin. »Minister Jernej Vrtovec  je zaradi predloga modernizacije in digitalizacije taksi prevozov deležen nizkotnih napadov in celo groženj. Tovrstni napadi so dokaz, da minister Vrtovec dela pravo stvar. Novi sistem taksi prevozov bo sodobnejši, kvaliteta storitev višja, plačevanje enostavnejše. Manj monopolov in preglednejše poslovanje navadno za uporabnike prinaša tudi nižje cene. Zato je glasen upor nekaterih razumljiv. Prihodnost bo digitalna in skrajni čas je, da tudi Slovenija ujame korak s svetom. Odločno bomo vztrajali na naši viziji #PametnaSlovenija.«