Nedopustna je vsakršna nestrpnost

DELI:
20.11.2019, NSi

V Novi Sloveniji izražamo zaskrbljenost nad zadnjimi pojavi nestrpnosti in nesprejemanja drugačnosti v naši državi. Obsojamo nestrpne grafite na verskih in športnih objektih, še posebej, če se v njih nahajajo otroci kot v primeru zadnjega takega grafita na športni dvorani Antona Martina Slomška v Mariboru. Prav tako je nesprejemljiv tudi nestrpen napad pred nekaj tedni na klub Tiffany.

Nova Slovenija se kot krščanskodemokratska sredina bori proti vsem oblikam nasilnega ekstremizma levega in desnega političnega pola. Resnična demokracija ne sme biti slepa na desnem ali levem očesu.

V NSi si želimo družbe, ki podpira demokracijo. Demokracija živi zaradi dialoga mnenj in idej. Omenjena dejanja pa so napad prav na te demokratične vrednote.

Samo močna demokracija s trdnimi in stabilnimi vrednotami ne bo postala žrtev lastne svobode. Kdor je svoboden ima namreč dolžnost, da se zavzema za svobodo tistih ljudi, ki jim je svoboda kratena.

Zato v NSi obsojamo vsakršen napad na svobodo. Zavedamo se, da smo v Sloveniji različni, ni pa potrebe, da smo večno razdeljeni.