NE POSTAVLJAJMO POGOJEV ZA IZKLJUČEVANJE, AMPAK IŠČIMO SKUPNE TOČKE

DELI:
03.09.2021, NSi

Podpredsednik NSi Janez Cigler Kralj, je v oddaji Tarča pojasnjeval politično kadrovanje, problematiko precepljenosti prebivalstva ter nove uredbe glede žaljenja funkcionarjev.

Poudaril je, da so za Novo Slovenijo pomembni strokovni in operativni kadri. »V NSi sta dva najbolj pomembna kriterija za vse kadre strokovnost in operativnost. Mislim, da vsi trije ministri in poslanci Nove Slovenije dokazujemo, da smo sposobni ta program, ki ga imamo in je najboljši gospodarski program, tudi operativno izvajati,« je povedal.

Dotaknil se je tudi aktualne uredbe, ki določa visoko kazen za žaljenje politikov in funkcionarjev. »Glejte časi so zahtevni, ljudje so skozi epidemijo res šli skozi mnoge stiske in mislim, da taki napadi kot so se zgodili poslancu Hanu, ki je bil polit z vodo ali pa poslancu Jožefu Horvatu, ki so mu pljunili v obraz pred parlamentom zaradi tega, ker sta izpolnjevala svojo nalogo v parlamentu, izvrševala pravzaprav svojo funkcijo, neprimerni. So pa verjetno en izraz te stiske, ki se je v ljudeh nabrala,« je povedal Cigler Kralj.  Izpostavil je nujnost dialoga med vsemi stranmi. »Mislim, da pogoji izključevanja prihajajo predvsem z ene stranke. Nova Slovenija obratno kot ostali, poziva k temu, da ne postavljamo pogojev izključevanja. Ampak, da iščemo skupne točke in da se povežemo na tej sredini, o kateri sem prej govoril,« je poudaril.

Minister za delo je govoril tudi o precepljenosti prebivalstva. Omenil je uspešno zgodbo domov za starejše, ki so okužbe omejili s pomočjo cepiva proti Covid-19. Po njegovem mnenju je najpomembnejši ravno zgled »Vsi člani vlade, ki imamo to možnost, smo se cepili, jaz sem pred nekaj dnevi dobil drugo dozo cepiva. S tem želimo pokazati z zgledom in povabiti ljudi, da nam zaupajo in da se cepijo,« je povedal.