NE BOMO DOVOLILI RESTAVRIRANJA PREJŠNJEGA TOTALITARNEGA SISTEMA

DELI:
08.06.2021, NSi

»Pred dobrimi 30 leti smo se kot narod odločili, da gremo na samostojno pot. Dovolj smo imeli zatohlega jugoslovanskega samoupravnega socializma, dovolj smo imeli družbene lastnine, dovolj smo imeli komunistične elite. Naši podjetniki pa se enostavno niso mogli razvijati tako, kot v drugih državah. Potem smo sprejeli ustavo, ki našo državo definira. V ustavi je zapisanih kar nekaj stvari, med drugim tudi varovanje zasebne lastnine. Zasebna lastnina je sveta stvar in ne glede na to, ali gre za Levico pisano z veliko, ali za levico pisano z malo, kdorkoli že producira in širi ideje o nacionalizaciji, moramo to preprosto preprečiti,« je v oddaji 24 ur zvečer dejal vodja poslanske skupine Jožef Horvat.

S tem je pojasnil zahtevo za izredno sejo o tem, kako zavarovati naš ustavni red. Sam namreč meni, da je pomembno, da so parlamentarci tisti, ki so dolžni te razprave odpirati in pozivati vlado in pozivati državne organe, da po svojih pristojnostih in pooblastilih ustavni red v Sloveniji tudi zavarujejo.

»Ali si sploh predstavljamo, kaj pomeni nacionalizacija? Kaj pomeni, da se enostavno zasebna lastnina odvzame tako kmetom, podjetnikom? Poznamo kar nekaj slovenskih uspešnih podjetij, ki pravijo da zaradi napovedane nacionalizacije, več ne bodo sodelovali v medijih in da so na tem, da bodo svoja podjetja selili iz Slovenije. Takšne izjemne posledice ima ena takšna izjava, a to je pač program Levice. Prepričani ste lahko, da v Novi Sloveniji nikakor ne bomo dovolili, da bi prišlo do restavracije nekega prejšnjega totalitarnega sistema,« je dejal Jožef Horvat.

V oddaji je spregovoril tudi glede javnega šolstva. »Glejte, eni o tem govorijo, mi pa delamo. 10 let ni bilo nobenega razpisa za sofinanciranje za izgradnjo otroških vrtcev in osnovnih šol. Mi smo zdaj to naredili, zagotovili 40 milijonov. Vidimo, da je potreb veliko več, zato iz tega mesta obljubljam, da bomo zagotovili še najmanj dvakrat toliko, da bomo sfinancirali javne vrtce in javne osnovne šole. Torej mi javno šolstvo, javne vrtce financiramo, vzdržujemo, zagovarjamo, drugi pa več ali manj prazno govorijo,« je bil jasna vodja poslanske skupine NSi.