Napadi na Ljudmilo Novak so nedopustni in obsojanja vredni

DELI:
24.01.2020, NSi

Evropska ljudska stranka (ELS), ki je bila ustanovljena leta 1976 na temeljih očetov Evrope – Robert Schuman, Alcide De Gaspari in Konrad Adenauer, si prizadeva za demokratično, pregledno in gospodarsko učinkovito Evropo, ki je blizu ljudem. Prav v takšen vrednostni sistem pa smo tudi trdno prepričani v NSi, zaradi česar smo kot stranka vse od ustanovitve leta 2000 polnopravna članica omenjene največje evropske politične družine.

Poslanka Evropskega parlamenta Ljudmila Novak in nekdanja dolgoletna predsednica NSi ter ministrica v Vladi Republike Slovenije je z več kot 20-letnim delom na lokalnem, državnem in evropskem političnem parketu ugledna in izkušena oseba, ki je s svojim vnovičnim delom v Bruslju vse bolj prepoznavna tudi znotraj politične skupine EPP. Zadnji napadi, ki prihajajo zoper evropsko poslanko iz vrst NSi s strani vodstva druge politične stranke, ki naj bi prav tako zagovarjala enake vrednote kot jih zagovarjamo v EPP, so nedopustni in obsojanja vredni.

Razumemo politično razgretost okoli (ne)obstanka madžarske politične stranke Fidesz v EPP, vendar to še ne sme zagotavljati pravice kogarkoli, da s tako nizko ravnjo obravnava tiste, ki v tem konkretnem primeru mislijo drugače.

Vodstvo NSi v celoti izraža podporo gospe Ljudmili Novak pri njenem nadaljnjem delu v Evropskem parlamentu.

 

Ljudmila Novak o napadih SDS zaradi Madžarske in Orbana

Včeraj sem gostovala v oddaji Odmevi na TV Slovenija 1, kjer sem spregovorila o zadnjih napadih SDS zoper mene, ker sem v Evropskem parlamentu podprla resolucijo, ki je bila z veliko večino tudi sprejeta, da v EU potrebujemo mehanizem za nadzor delovanja pravne države v vseh državah članicah. Celotno oddajo si lahko pogledate na: https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174666960?jwsource=cl

Objavil/a Ljudmila Novak dne Petek, 24. januar 2020