Nadja Ušaj Pregeljc postala nova predsednica Ženske zveze NSi

DELI:
27.10.2019, NSi

V soboto, 26. oktobra, je v Mariboru pod naslovom “Digitalizacija. Ženske. Izzivi.”potekal 8. volilni kongres Ženske zveze NSi. Nova predsednica zveze je postala Nadja Ušaj Pregeljc, ki je po izvolitvi dejala, da se bo trudila, da bi opogumila ženske, da bi zbrale več poguma ter aktivnost, ki jo kažejo v lokalnih okoljih, prenesle tudi v politično delovanje.

Dodala je, da si bo prizadevala za medijsko prepoznavnost delovanja Ženske zveze NSi in vključevanje žensk v razprave o pomembnih temah naše družbe. Delegatke pa so za podpredsednici izvolili Karolino Korenčan in Mario Ivano Tekavec, ki je podpredsednica zveze za Slovence po svetu.

Zbrane delegatke in goste iz vse Slovenije so uvodoma nagovorili evropska poslanka NSi Ljudmila Novak, podpredsednica NSi Marija Rogar, podpredsednica Mlade Slovenije Maja Šturbej in predsednik Zveze seniorjev NSi Zdravko Luketič, za  ubrano petje pa je poskrbel nonet Slovenjskogoriški glasovi.

Pozdravnim nagovorom so se pridružili tudi domačini, gostitelji: predsednik MO Maribor Bernard Memon, Alenka Šverc v imenu Zavoda Antona Marina Slomška, Nives Čonč, predsednica MO ŽZ NSi Maribor ter Karmen Kopecky v imenu združeja RESET. Delegatke so bile posebej vesele nagovora častne predsednice Ženske zveze NSi Lidije Drobnič. Za odlično vodenje Ženske zveze NSi v obdobju od 2017 do 2019 je prejela zahvalo tudi dosedanja predsednica Iva Dimic.

Zbranim sta v luči teme kongresa spregovorili predsednica Društva za pomoč pri demenci – Spominčica Maribor Barbara Pajk s predavanjem Znaki demence in preventiva in Mojca Erjavec, ki je delila osebno izkušnjo odhoda v tujino ter povratka domov.

Članice izvršilnega odbora Ženske zveze NSi so postale:

 1. Iva Dimic, OO NSi Cerknica
 2. Marija Rogar, RO ŽZ Gorenjska 1
 3. Ivanka Učakar, RO ŽZ Ljubljana – vzhod
 4. Nives Čonč, MO ŽZ NSi Maribor
 5. Orjana Curk, RO ŽZ Severna Primorska
 6. Mojca Stoschitzky, RO ŽZ Ljubljana – vzhod
 7. Julija Humar, MO ŽZ NSi Ljubljana

Članice sveta Ženske zveze NSi so postale:

 1. Erika Cerar, RO NSi Bela krajina
 2. Maja Šturbej, MO ŽZ NSi Ljubljana
 3. Vilma Tekavc, RO Savinjsko – Šaleška
 4. Teja Iskra, OO NSi Ilirska Bistrica
 5. Mojca Sojar, MO ŽZ NSi Ljubljana,
 6. Emiljana Pavlin, RO NSi Dolenjska – vzhod
 7. Marija Milica Poženel, RO ŽZ Gorenjska
 8. Vida Komljenovič, RO ŽZ Ptuj – Ormož
 9. Tanja Kragl, OO NSi Sevnica
 10. Ljudmila Čibej Boltar, RO ŽZ Severna Primorska