MOJCA SOJAR: OBLJUBLJAM, DA BOM ŽUPANJA VSEH LJUBLJANČANK IN LJUBLJANČANOV

DELI:
18.11.2022, NSi

»V Ljubljani lahko še nadgradimo prometno infrastrukturo in naredimo več za povezljivost in mobilnost v mestu. Zavzemamo se za povečanje števila parkirišč P&R, želimo, da bi bilo še več postojank  BicikLJ, saj se številni s parkirišč na robu mesta radi v središče pripeljejo s kolesom,« je uvodoma dejala kandidatka za županjo Mestne občine Ljubljana Mojca Sojar v županskem soočenju na RTV SLO.

Sojarjeva je predstavila tudi rešitev za povečanje mobilnosti v mestu. »Pregledala sem projekt Zmaj o potniškem prometu in se mi smiseln. Ta predvideva uvedbo sredinskega pasu, po katerem zelo hitro vozi avtobus, potniki pa lahko zelo varno vstopajo in izstopajo,« je poudarila  in nadaljevala: »Ljubljana je prestolnica Slovenije, zato je zelo veliko dnevnih migracij. Zavzemamo se za širitev vpadnic, saj bi to pomenilo večjo pretočnost. Zavzemamo se tudi za gradnjo tretjega pasu obvoznice.«

V Ljubljani je moč občutiti tudi pomanjkanje zdravnikov. Po mnenju županske kandidatke je poklic družinskega zdravnika med študenti medicine priljubljen. »Študentje so po koncu študija zelo dobro izobraženi, morajo pa vedeti, da jim bo lokalna skupnost omogočila primerno okolje za njihovo delovanje. Stisko s pomanjkanjem družinskih zdravnikov pa bi lahko reševali tudi z vključitvijo zdravnikov zasebnikov v javno mrežo izvajalcev,« je prepričana Mojca Sojar.

Po njenem mnenju je potrebno omejiti čas bivanja v neprofitnih stanovanjih na določeno število let. »Kot županja bi spodbujala mlade, da razmišljajo naprej, da si uredijo stanovanjsko vprašanje v nekem boljšem, večjem stanovanju, ker so najemniška stanovanja majhna. Štiričlanska družina ne more vse življenje živeti na 40, 50 kvadratnih metrih,« je dejala.

Zaključila je z mislijo, da si bo prizadevala za varnost vseh meščank in meščanov. »Zame je duša mesta tudi kultura, zato si bom prizadevala za ohranitev kulturnega utripa mesta. Obljubljam, da bom županja vseh Ljubljančank in Ljubljančanov,« je zagotovila Mojca Sojar.