Mojca Kucler Dolinar ponovno izvoljena za predsednico Ženske zveze NSi

DELITE TA
PRISPEVEK
27.09.2015, NSi

V soboto, 26. 9. 2015, je potekal 6. Kongres Ženske zveze NSi pod geslom: »Beseda. Moja moč.«. Na začetku volilnega kongresa je delegatke pozdravila predsednica NSi Ljudmila Novak, ki je spregovorila o aktualnih političnih zadevah v Državnem zboru RS, dotaknila se je tudi begunske krize.

Anton Kranjc, mestni svetnik NSi v Mestni občini Ljubljana, se je zahvalil za aktivnosti znotraj lokalnih odborov stranke ter poudaril, da zaradi invazije beguncev, ki poplavljajo Evropo, čakajo Evropo težki izzivi.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Ženske zveze NSi, je predstavila poročilo o delovanju Ženske zveze. Ob tem je dejala: “Ženska zveza s svojim delovanjem ozavešča javnost o pomembnosti enakovredne zastopanosti žensk v politiki. Ženska beseda je v družbi pomembna in potrebna, zato se je tudi v prihodnosti ne bomo bale uporabljati.” Kucler Dolinarjeva je nastopila tudi kot gostja kongresa s temo “Pravni vidiki svobode izražanja”.

Osrednja gostja kongresa je bila dr. Rosvita Pesek, slovenska novinarka, TV voditeljica, publicistka in zgodovinarka, ki je spregovorila na temo: “Beseda ni konj. Mediji – kako vstopamo vanje?”

Na kongresu je bila sprejeta kongresna resolucija z naslovom: “BESEDA. MOJA MOČ”, ki govori o svobodi izražanja. Resolucija je dostopna TUKAJ.

V nadaljevanju so sledile predstavitve kandidatk v organe Ženske zveze NSi in volitve. Mojca Kucler Dolinar je bila ponovno izvoljena za predsednico Ženske zveze NSi. Njena protikandidatka je bila Marija Rogar iz Regijskega odbora Ženske zveze Gorenjska 1.