Mladi bodo ostali v vzhodni Sloveniji, če bomo odpravili regionalne razlike

DELI:
08.05.2018, NSi

Predsednik NSi Matej Tonin je na torkovih novinarskih konferencah in predstavitvah kandidatov za poslance v Murski Soboti in na Ptuju poudaril, da moramo v Sloveniji odpraviti velike regionalne razlike. Prepričan je, da je potrebno predvsem v Pomurju z davčnimi olajšavami privabiti naložbe in iz državnega proračuna izdatneje financirati občine, ki najbolje vedo, kaj je treba storiti za zmanjšanje omenjenih razlik. »Pri zmanjševanju regionalnih razlik predlagamo dva ukrepa: posebne davčne olajšave za razvojno zaostala območja in več investicijskih sredstev za občine,« je poudaril Matej Tonin.

Predsednik NSi je povedal, da si želi Slovenije, ki bo država priložnosti in zadovoljnih ljudi. »Prav odpravljanje regionalnih razlik pa je najboljše jamstvo, da mladi ostajajo v Sloveniji in vidijo priložnost za razvoj talentov tudi v Pomurju,« je zagotovil predsednik NSi.

 

Skupaj s predsednikom NSi so se v Murski Soboti predstavili tudi pomurski kandidati za poslance NSi: Mira Rebernik Žižek, Nataša Kuhar Čerpnjak, Drago Rajbar, Alenka Roškar in dosedanji poslanec NSi Jožef Horvat. Na Ptuju pa so se predstavili kandidati NSi: Klemen Rutar, Dušan Pernek in Petra Žiher Sok.