MLADA SLOVENIJA: OBSOJAMO POZIVE PODMLADKA AVSTRIJSKE SVOBODNJAŠKE STRANKE K USTAVITVI »SLOVENIZACIJE« KOROŠKE

DELI:
10.02.2023, NSi

V Mladi Sloveniji osupli opazujemo dogajanje na avstrijskem Koroškem, kjer v teh dneh poteka predvolilni boj pred volitvami v deželni parlament. Podmladek Avstrijske svobodnjaške stranke je nedavno z objavo na družbenih omrežjih pozval k ustavitvi »slovenizacije« Koroške in tako sodržavljane odkrito ščuval proti koroškim Slovencem, ki živijo med njimi. V Mladi Sloveniji to najostreje obsojamo.

Izjemno zaskrbljujoče je, da se podmladku Avstrijske svobodnjaške stranke takšna objava zdi ustrezna za nabiranje političnih točk. Takšni pozivi so nesprejemljivi v demokratični Republiki Avstriji, ki je ugledna članica mednarodne skupnosti, k spoštovanju slovenske manjšine pa jo zavezuje 7. člen Avstrijske državne pogodbe iz leta 1955.

Ta dogodek nas skupaj s skorajšnjo 85. obletnico priključitve Avstrije nacionalsocialističnemu Tretjemu rajhu opominja, kako zelo pomembno je, da se zlasti mladi učimo o zgodovini ter prek muzejev in različnih pričevanj soočamo z zgodovinskimi dogodki, ki jih nismo doživeli na lastni koži. Le tako lahko preprečimo, da bi se grozote iz zgodovine ponovile.

Podmladek Avstrijske svobodnjaške stranke in Avstrijsko svobodnjaško stranko pozivamo, da nemudoma umaknejo zavržno objavo in vse promocijske aktivnosti, ki so povezane z njo, ter da v prihodnje s svojim političnim nagovarjanjem ne netijo sovraštva proti koroškim Slovencem ali kateri drugi manjšini oziroma etnični skupini.