Mlada Slovenija uspešno izpeljala tabor v Tolminu

DELITE TA
PRISPEVEK
24.08.2015, NSi

MSi_taborTolmin_2015Pretekli konec tedna se je končal štiridnevni tabor MSi, ki je potekal v Tolminu. Tabor je bil namenjen predvsem pridobitvi veščin javnega nastopanja in osebnostni rasti, v podmladku NSi pa so druženje izkoristili tudi za postavitev smernic nadaljnjega udejstvovanja v politiki.

#POLITIKA 2.0

Obvladovanje ključnih političnih veščin, ki so potrebne za delovanje demokracije, je v Sloveniji na zelo nizki ravni – sodelovanje, argumentacija, kultura govora, poslušanje, osmišljanje odločitev. V Mladi Sloveniji se tega zavedamo, zato smo začeli z novim sklopom izobraževanj, namenjenih mladim krščanskim demokratom.

S pomočjo mednarodno uveljavljene organizacije TLEX, ki svoje programe izvaja v številnih multinacionalkah, kot so Microsoft, Coca-Cola, Nivea, smo na taboru MSi pridobili znanja, ki so nam pomagala odkriti načine za izboljšanje koncentracije, učinkovitejše skupinsko delo, oblikovanje in širjenje vizije MSi. Da bomo lahko naša prizadevanja udejanjili in jih predstavili na primeren način, smo se pod budnim očesom nekdanje voditeljice Dnevnika Simone Rakuša urili v javnem nastopanju. V eni izmed delavnic smo se nekateri začasno prelevili v liberalce in socialiste, tretji pa so ostali zvesti vrednotam krščanske demokracije. Nato smo se v bojevitem soočenju treh političnih pristopov učili oblikovanja in izražanja jasnih, trdnih in prepričljivih argumentov, kar nam bo prav gotovo pomagalo pri zastopanju krščanske demokracije v Sloveniji.