MINISTER VIZIJAK NE MORE VEČ RAČUNATI NA PODPORO NSi

DELI:
12.11.2021, NSi

»Naša odločitev je, da po vsem slišanem minister Vizjak ne more več računati na podporo Nove Slovenije. Odločitev sem najprej sporočil gospodu Vizjaku, in ne najprej v kamero, kot so nekateri želeli. Besede ministra Vizjaka, posnete na nezakonit način, v privatnem pogovoru so bile neprimerne in tudi nedostojne. To je povedal tudi sam,« je v oddaji 24ur zvečer dejal predsednik NSi Matej Tonin.

Izpostavil je mnenje, da je sedaj na potezi minister Vizjak, ki je izkušen politik. »Prepričan sem, da se zaveda, da ta njegova zgodba ovira vlado in da nas vse skupaj postavlja v neprijetno situacijo. Zato jaz verjamem, da še vedno obstaja možnost, da tudi minister Vizjak sprejme določene konkretne odločitve, ki bi nas vse skupaj razbremenile. Na drugi instanci ima odgovornost seveda predsednik vlade, saj je on tisti, ki ministre predlaga in razrešuje. Predsednik vlade se bo moral o teh stvareh izreči in na koncu je seveda še interpelacija,« je dejal predsednik NSi.

Matej Tonin je dejal tudi, da je Nova Slovenija stranka dialoga in komunikacije ter da ministri in poslanci dostojno komunicirajo in se trudijo, da z dialogom prispevajo k temu, da bi se tudi strasti v slovenski družbi pomirile.

Odgovoril je tudi na vprašanje glede korporativnega upravljanja in zamenjav, ki so jih v zadnjih dnevih opravili nadzorni sveti nekaterih državnih podjetij. »Korporativno upravljanje v Sloveniji je jasno. Imamo SDH, ki je predlagal in imenoval tudi nadzorni svet Elektra Ljubljana. Za razrešitev gospoda Ribiča so se odločili nadzorniki Elektra Ljubljana, ne pa minister Vrtovec,« je bil jasen.