MINISTER CIGLER KRALJ V ZAGORJU NA KOZJANSKEM O IZGRADNJI DOMA STAREJŠIH V KOZJEM

DELI:
28.05.2021, NSi

Minister Janez Cigler Kralj se je ob obisku Občine Kozje, kjer je podpisal namero za izgradnjo doma starejših v Kozjem, srečal tudi z občankami in občani v Zagorju.

V domu krajanov so mu pripravili prisrčno dobrodošlico. Desetletni Jan mu je posvetil pesmico, v kateri je izrazil ponos nad tem, da je prvi minister, ki je obiskal najlepšo vas v Občini Kozje ob praznovanju 30. letnice Republike Slovenije. Prav tako ga je pozdravil predsednik KS Zagorje Darko Kolar in se mu zahvalil za posluh v skrbi za starejše, saj bo izgradnja doma pomenila pomembno investicijo na Kozjanskem. V Kozjem bo namreč do leta 2023 zgrajena dislocirana enota doma starejših Šmarje pri Jelšah, ki bo postala dom 49 stanovalcem. Investicija je vredna več kot 3 mio evrov.

Srečanje z ministrom je ob spoštovanju vseh epidemioloških ukrepov potekalo v sproščenem vzdušju. Minister Cigler Kralj je najprej izpostavil delo ministra in izrazil zadovoljstvo nad kazalniki, ki kažejo upad brezposelnosti, hkrati pa je z interventnimi ukrepi uspelo ohraniti v epidemiji 300 tisoč delovnih mest. Izpostavil je tudi paket zakonodaje, ki je v pripravi, in sicer v smeri preprečevanja zlorab socialnih transferjev in pa aktivaciji zdravih oseb k delu in ne prejemu socialnih pomoči. Občani so slednje nagradili z bučnim aplavzom in ministru zastavili vprašanja glede znižanja obdavčitve plač in usklajevanja pokojnin.

Minister Cigler Kralj se je vsem zahvalil za njihov prispevek pri organizaciji dogodka in jim zaželel vse najboljše ob praznovanju 30. letnice Slovenije.

Dogodka so se udeležili tudi županja občine Kozje Milenca Krajnc, župan Občine Rogatec Martin Mikolič in predsednik OO NSi Kozje Filip Volaušek.