MIHAEL PREVC: UVEDBA E-VINJET PRINAŠA ŠTEVILNE PREDNOSTI

DELI:
06.10.2020, NSi

Mihael Prevc je na seji Odbora za infrastrukturo izpostavil prednosti e-vinjetnega sistema. »NSi podpira e-vinjeto kot pomemben korak na poti digitalizacije, ki vstopa v vse sfere družbe. Ne gre le za olajšanje postopkov nakupa in dosedanjega »praskanja« vinjet z vetrobranskih stekel vozil, ampak tudi poenostavljen in bolj kakovosten nadzor nad plačevanjem cestnin in sankcioniranjem tistih, ki cestnine ne bi plačali,« je prepričan poslanec NSi.

Prepričan je tudi, da uvedba e-vinjete na dolgi rok prinaša tudi več denarja za posodobitve in modernizacije slovenskega avtocestnega omrežja. »V NSi razumemo, da zakon ne obravnava morebitnega znižanja cene in se hkrati zavedamo, da bodo morebitni prihranki od prihodkov e-vinjet dobrodošli za investicijski cikel gradnje, posodobitev in modernizacije hitrih cest in avtocest,« je v svoji razpravi še izpostavil poslanec Mihael Prevc.

Spremembe zakona o cestninjenju, katerega del je uvedba e-vinjet, je bila na odboru za infrastrukturo sprejeta z 14. glasovi za in nobenem proti.