Mednarodni kongres ženske zveze EPP: Ženske smo pomemben del slovenske in evropske družbe

DELI:
26.11.2018, NSi

V petek in soboto je potekal mednarodni kongres ženske zveze Evropske ljudske stranke (EPP Women) “Naprej ženske!”, ki se je posvetil predvsem vlogi žensk v digitalni dobi ter položaju žensk na vodstvenih položajih in položajih odločanja.

Dvodnevnega kongresa Ženske zveze EPP, ki je potekal v Ljubljani, se je udeležilo več članic Ženske zveze NSi na čelu s predsednico Ivo Dimic. Kongres sta pozdravila tudi predsednik NSi Matej Tonin in evropski poslanec Lojze Peterle.

Iva Dimic je ob robu kongresa v izjavi povedala, da je potrebno poskrbeti za to, da se bodo ženske lažje odločale vstop v politiko ter se hkrati aktivno vključevale tudi v družinsko in družabno življenje. »Ženske smo pomemben del slovenske in evropske družbe, zato je prav, da smo zastopane. S skupnimi močmi delamo za čas, ko ženske kvote ne bodo več potrebne, ampak bomo enakopravne, enako spoštovane, bomo imele enake možnosti za izobraževanje in bomo prejemale enako plačilo kot moški,« je v izjavi dejala predsednica ženske zveze NSi.