Matjaž Trontelj v FB direktu: Naše zdravstvo potrebuje konkurenčnost

DELI:
26.04.2018, NSi

V FB direktu je ta teden nastopil predsednik sveta NSi in predsednik strokovnega odbora za zdravstvo NSi Matjaž Trontelj, ki je spregovoril o problemih v zdravstvu in predstavil rešitve, ki smo jih v NSi pripravili, da bi ta razpadajoči zdravstveni sistem rešili.

Trontelj je predstavil tudi potek ustvarjanja programa NSi, ki ima po njegovih besedah prepotrebne rešitve za izzive, ki jih Slovenija trenutno ima. Prepričan je, da je največji problem prav v zdravstvenem sistemu, ki ga je mogoče rešiti le tako, da se ga posodobi.

Predsednik sveta NSi je tako podrobno predstavil ukrepe NSi za zdravstveni sistem, ki temeljijo predvsem na konkurenčnosti med zavarovalnicami. “Slovenija ima dovolj kapacitet zato je treba le posodobiti zdravstveni sistem, ki bo omogočil, da bodo ljudje lahko šli kamorkoli bodo želeli: v privatno bolnišnico, javno bolnišnico ali h koncesionarju,” je povedal Trontelj. Ob tem pa je dodal, da NSi ni za privatno zdravstvo, ampak za močno javno zdravstvo, ki mu pomaga tudi privatno.

Celoten videoposnetek pogovora v živo z Matjažem Trontljem si lahko ogledate spodaj.

V živo z Matjažem Trontljem

FB-direkt – V ŽIVO z Matjažem Trontljem

Objavil/a NSi dne Torek, 24. april 2018