Matej Tonin za Siol.net: Nikomur ne želimo biti figov list

DELI:
17.02.2018, NSi

vir: Siol.net

Novi vodja NSi Matej Tonin je v velikem intervjuju za Siol.net poudaril, da ga zanima prihodnost Slovenije. Izpostavil je probleme v sodstvu, zdravstvu in v neurejenem poslovnem okolju. Prepričan je, da ima NSi za vse te probleme tudi konkretne rešitve.

“Moja ambicija je prihodnost. Ne želim se opredeljevati le do drugih političnih strank in preteklosti, ampak bi se rad pogovarjal o viziji, kakšna naj bo Slovenija čez 10 ali 20 let. Mene zanima, ali bosta moji hčeri ostali v Sloveniji ali se bosta morali zaradi slabega položaja v Sloveniji odseliti drugam,” je svoj pogled predstavil vodja NSi.

Ob vprašanju o podrejenosti v prejšnjih koalicijah je Matej Tonin jasno povedal, da takšna ne bo praksa v prihodnje. “Vsekakor smo odgovorni sami. Vedno smo imeli na voljo več možnosti in odločali smo se za pot, ki nas je pripeljala tja, kjer smo zdaj. A jasno želim povedati naslednje. Ne želimo biti figov list. Za tri ali štiri ministrske položaje se ne bomo odpovedali svojemu programu in identiteti, saj bi s tem izdali lastne volivce oz. ljudi, ki nam zaupajo,” je bil jasen Matej Tonin.

Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.