MATEJ TONIN ZA RADIO OGNJIŠČE: IMAMO SPOSOBNO IN DELAVNO EKIPO

DELI:
03.06.2020, NSi

Predsednik NSi in minister za obrambo Matej Tonin je za Mozaik dneva na Radiu Ognjišče spregovoril o delovanju vlade v času epidemije in prednostnih nalogah v prihodnje.

Na začetku pogovora je spregovoril o preletu vojaških letal v zahvalo vsem sodelujočim v boju proti epidemiji novemu koronavirusu. »Gre za simbolno dejanje slovenskih in ameriških letalcev, ki so želeli izkazati solidarnost in pa tudi zahvalo vsem zdravstvenim delavcem in tudi vsem tistim ostalim, ki so tako ali drugače pripomogli, da je Slovenija prvo bitko zoper koronavirus dobila,« je dejal predsednik NSi.

Spregovoril je tudi o delu ministrov NSi v tej vladni koaliciji. »Brez NSi ni koalicije. Mi smo res nekoliko manj glasni smo pa zato toliko bolj pridni, če pogledate rezultate naših ministrstev boste videli, da imamo kaj pokazati. Mi smo kot nogometna reprezentanca, ki igra energično. Seveda smo tudi nezadovoljni s kakšnimi napakami naših soigralcev, a te stvari vedno razčiščujemo v slačilnici,« je dejal.

Kot enega večjih problemov te vlade je omenil to, da prva dva meseca sploh ni imela manevrskega prostora, da bi delovala v nekih normalnih okoliščinah. »Nismo se mogli ukvarjati s stvarmi, ki smo jih zapisali v koalicijsko pogodbo, ampak je bil več ali manj fokus na soočanju s koronavirusom, s preprečevanjem širjenja koronavirusa. To je torej tisto, kar nas je najbolj zaposlovalo in žal tudi oddaljevalo od drugih projektov, ki so prav tako pomembni. Sedaj prihaja čas tudi zanje,« je povedal.

Izpostavil je tudi, da dobri rezultati boja proti koronavirusu pomenijo, da vlada zna delati, kar je dobra popotnica za nadaljevanje mandata. »Sedaj imamo v rokah škarje in platno in sedaj bo treba s konkretnimi dejanji pokazati, kaj zmoremo. Ena izmed stvari, ki jo je ta vlada pokazala je, da ima zelo sposobno in motivirano ekipo. Samo poglejte naše rezultate pri koronavirusu. Smo med najuspešnejšimi državami,« je dodal.

Celotno oddajo lahko poslušate TUKAJ.