ZA KONČANJE EPIDEMIJE NE POTREBUJEMO DODATNIH ZAPIRANJ, AMPAK PRECEPLJENOST IN OSEBNO ODGOVORNOST

DELI:
14.07.2021, NSi
“Epidemijo COVID19 lahko končamo. Za to ne potrebujemo dodatnih zapiranj, ampak precepljenost in osebno odgovornost. O tem je pred dnevi že spregovoril avstrijski kancler Sebastian Kurz,” je na svojem facebook profilu zapisal predsednik NSi in minister za obrambo Matej Tonin. Dodal je, da je na ponedeljkovem sestanku koalicije tudi sam obvestil koalicijske partnerje, da Nova Slovenija novim zapiranjem javnega življenja in omejevanja gospodarstva ni naklonjena.
“Svojo energijo moramo usmeriti v promocijo cepljenja, zagon gospodarstva in turizma ter v krepitev javnega zdravstvenega sistema. Ker je cepiva dovolj, se z odgovornimi odločitvami vsakogar izmed nas lahko vrnemo v normalnost,” pojasnjuje Tonin in dodaja:
“Za nami je verjetno najtežje leto, kar smo jih kdaj koli doživeli. Da smo lahko obvarovali življenja tisočih, smo žal morali žrtvovati velik del naše svobode. Zapirali smo gospodarstvo, z devetimi paketi PKP pomagali najbolj prizadetim, omejevali javno življenje, ker preprosto druge rešitve nismo imeli. Danes pa je situacija drugačna – cepiva imamo dovolj in vsak lahko izbira, s katerim cepivom se želi cepiti. Zdravniška stroka je enotna: cepivo nas učinkovito ščiti pred virusom, v primeru okužbe so simptomi blagi, resni stranski učinki pa izjemno redki. Vsak mora zato zopet prevzeti odgovornost za svoje zdravje.
Danes je s prvim odmerkom cepljenih že 850.000 ljudi. Cepljenih je med 60 in 70% pripadnikov različnih ranljivih skupin, zlasti starejših. V Novi Sloveniji menimo, da je potrebno vsem, ki so se že cepili, omogočiti čim bolj normalno življenje. Ostale pa spodbuditi, da to storijo čim prej.”