Matej Tonin: Vladajoče koalicije ne podpiramo in je ne bomo reševali

DELI:
03.09.2019, NSi

»Mi te vlade ne podpiramo, zakaj bi dajali mi glasove za politično preživetje te vlade? Če bi mi želeli biti v tej vladi, bi bili v vladi že eno leto nazaj. Če pa ta vladna koalicija pričakuje, da jo bomo mi politično reševali, lahko povem, da je ne bomo, smo pa pripravljeni vedno podpirat projekte, ki so dobri za Slovenijo. Pri zdravstvu, socialnem turizmu in na drugih konkretnih primerih vladi ponujamo roko, ne nameravamo pa jih politično reševati,« je v oddaji Studio City in v izjavi za javnost zatrdil predsednik NSi Matej Tonin.

Znova je zatrdil, da NSi ne namerava vstopiti v Šarčevo vlado niti z njo podpisati dogovora o projektnem sodelovanju. Smo pa pripravljeni podpreti posamezne zakone, če bodo v skladu s prepričanji in programom stranke. Predvsem vidi veliko možnosti za sodelovanje v parlamentu na področju zdravstva.

Zagotovo smo sredina političnega prostora

Predsednik NSi je tudi zatrdil, da ima Nova Slovenija zelo jasno izdelan program in začrtano vizijo ter vrednote, ki jih ne mislimo spreminjati. »Ve se, kaj smo, kakšna je naša vizija in naše vrednote. Vse kar smo želeli povedati je to, da vse to kar smo predstavlja središče slovenskega političnega sistema. Drugače ne more biti, saj ko se ozrem na levo, vidim tam socialiste, ki zagovarjajo izrazite socialistične politike, ko pogledam na desno, vidim nacionaliste in zanikovalce globalnega segrevanja in na koncu ugotovim, da sem sredina,« je povedal.

To, da nismo v vladi, nam ne prepričuje, da bi delali za dobro državljanov

Pojasnil je, da smo v NSi prepričani, da so naši razlogi, zakaj nismo v tej koaliciji bili pravilni. »Nad nezaupanjem se namreč pritožujejo koalicijski partnerji, poslanci koalicije v parlamentu govorijo, da jim je vseeno, kaj piše v koalicijski pogodbi, ker oni delajo po svoje. Pritožuje se tudi njihov partner, ki sodeluje od zunaj, skratka še enkrat trdim, da smo se pred enim letom pravilno odločili, ampak to, da nismo v vladi, nam v ničemer ne preprečuje, da bi pa delali dobro za državo. Mi ne potrebujemo ministrskih stolčkov, mi ne potrebujemo niti stolčkov v parlamentu, zato da naredimo kaj dobrega za državo in to je naša vizija,« je prepričan Matej Tonin.

Predsednik NSi je še napovedal, da bo stranka novembra na programskem kongresu na novo sprejemala svoj temeljni program, ki pa vrednot te stranke ne bo obrnil na novo. Dodal je, da program potrebuje nove poudarke, zlasti na področju okoljevarstva, digitalizacije in migracij.

Vladajoče koalicije ne podpiramo in je ne bomo reševali!

Matej Tonin: Vladajoče koalicije ne podpiramo in je ne bomo reševali!Več na: http://nsi.si/matej-tonin-vladajoce-koalicije-ne-podpiramo-in-je-ne-bomo-resevali/

Objavil/a NSi dne Torek, 03. september 2019