MATEJ TONIN V POGOVORU ZA RADIO OGNJIŠČE: TUDI NAPREJ BOMO GLAS DELOVNIH IN USTVARJALNIH LJUDI

DELI:
23.07.2020, NSi

Predsednik stranke in minister za obrambo Matej Tonin je v oddaji Pogovor o na Radiu Ognjišče spregovoril o aktualnih političnih zadevah, o vlaganjih v Slovensko vojsko ter o 20 – obletnici ustanovitve NSi, ki jo bo stranka praznovala 4. avgusta.

»Ob 1. valu covid-19 smo se naučili pomena pravočasnega zagotavljanja zaščitne opreme in ukrepanja v institucijah z ranljivimi skupinami. Menim, da vlada zelo dobro dela,« je v oddaji dejal predsednik NSi.

Spregovoril je tudi o stanju v Slovenski vojski. »Vaja preskok 2020 je bila prelomna, kaže na dobro delovanje in dvig morale v Slovenski vojski ob ukrepih, ki jih izvajamo; 59 občin je Slovensko vojsko zelo dobro sprejelo,« je dejal obrambni minister.

Eden od največjih izzivov ostaja popolnjevanje Slovenska vojske. »Odliv je zelo velik. Po drugi strani pa je zanimanje za vojaške tabore zelo veliko med fanti in dekleti. Tabore bomo naredili še bolj zanimive, s praktičnimi življenjskimi vsebinami,« je poudaril Matej Tonin.

Želi si tudi, da bi se polemiziranje o 37.a členu prenehalo, saj je delo Slovenske vojske na južni meji zelo dobro, lokalno prebivalstvo pa delo vojakov zelo dobro sprejema. Po zaslugi vojske pa je tudi manj poskusov prehodov meje.

»Smo glas delavnih in ustvarjalnih ljudi. Smo glas tistih, ki vsak dan gredo na delo in ki redno plačujejo davke. Tako bomo nadaljevali s svojim delom tudi naprej,« je o delu stranke v prihodnje dejal Matej Tonin.

Celoten intervju lahko poslušate TUKAJ.