Matej Tonin v Kranju: Pravičnost je ključna za dobro delovanje vsake družbe

DELI:
10.05.2018, NSi

Na današnji novinarski konferenci v Kranju je predsednik NSi Matej Tonin predstavil kandidate za poslance v prvi volilni enoti, izpostavil pa je tudi predloge NSi za večjo pravičnost. Tonin je pojasnil, da so tri ključna področja, ki jih izpostavlja stranka v svojem programu, pravična domovina, močno gospodarstvo in varnost v najširšem smislu. Ob današnji priložnosti se je osredotočil na pravičnost, ki je ključna za dobro delovanje vsake družbe.

“Brez tega se začne družba razkrajati in propadati. Prav to se nam dogaja zdaj v Sloveniji,” je ocenil in dodal, da ljudi najbolj jezi občutek dvojnih meril. Dodal je: “V NSi imamo rešitev. To je reforma sodstva, ki bi med drugim uvedla poskusni mandat sodnikov in spremenila pristop pri prestajanju zaporne kazni, tako da bi tudi zaporniki pokrivali del stroškov. Drugi pomemben segment pri vzpostavljanju pravičnosti je, da se delo splača. Danes se žal ne.” Predsednik NSi meni, da bi morali prejemniki socialne pomoči nekaj vrniti državi tudi v smislu opravljanja družbeno koristnega dela.

Kandidati stranke za poslance so prepričani, da ima NSi zelo dobre predloge in rešitve tudi na drugih področjih. Kandidati NSi v prvi volilni enoti so: Irena Dolenc, Alojz Bogataj, Brigita Šolar, Vlasta Sagadin, Mihael Prevc, Marta Frantar, Jože Ipavec, Jurij Dolžan, Barbara Medic in podpredsednica NSi Marija Rogar. Na Gorenjskem ima NSi na listi več žensk kot moških.

cof