MATEJ TONIN V INTERVJUJU ZA DOMOVINO: OB PRAZNIH SKLADIŠČIH NISEM MOGEL SEDETI KRIŽEM ROK IN SE DELATI, DA TO NI MOJ PROBLEM

DELI:
24.04.2020, NSi

Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin je v intervjuju za spletni portal Domovina spregovoril o tem, kako je bilo potrebno prevzeti odgovornost ob praznih skladiščih zaščitne opreme in kakšne so bile težave ob nabavi.

Poudaril je, da relacij med zavodom za blagovne rezerve in gospodarskim ministrstvom ni poznal, želi pa si, da preiskave očitkov o nepravilnostih in pritiskih pri nabavi opreme čim prej stečejo. »Sem pa vsekakor vesel, da so tudi v Tarči potrdili, kar sem ves čas trdil, da s poslom Acrona nisem imel nič,« je dejal.

Ker je opreme primanjkovalo, se je v najtežjih trenutkih koronakrize obrambni minister odločil, da pokliče Joca Pečečnika, Aleksandra Čeferina in Janeza Škrabca. “Zakaj ravno te tri? Ker sem iz obveščevalnih poročil Sove videl, da je vrag vzel šalo in da vlada v svetu huda, silovita vojna za zaščitno opremo, do katere je v danem trenutku možno priti samo z dobrimi političnimi ali poslovnimi zvezami na Kitajskim ali kje drugje v svetu. In ne, ni mi žal, da sem prosil Pečečnika, ker je njegova oprema reševala Slovenijo v najbolj ključnih trenutkih,” je poudaril.

Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.