Matej Tonin: Sprejeti je treba interventni zakon, ki bo odpravil zakonske določbe Milojke Kolar Celarc

DELI:
22.05.2019, NSi

»Po današnjem sestanku s Koordinacijo zdravniških organizacij je jasno, da je situacija v slovenskem zdravstvu zelo resna. Prva stvar, ki jo je potrebno narediti, je sprejeti interventni zakon, s katerim bi odpravili zakonske določbe, ki so bile sprejete v času ministrice Milojke Kolar Celarc,« je po sestanku s Koordinacijo zdravniških organizacij povedal predsednik NSi Matej Tonin.

Vodstvo NSi je na sestanku s Koordinacijo zdravniških organizacij razpravljalo o stanju v slovenskem zdravstvu in predlogih NSi za rešitve zdravstvenega sistema.

»Zakonske določbe Milojke Kolar Celarc so dodatno birokratizirale slovensko zdravstvo, nekatere zapisane stvari pa so celo neizvedljive, kar dodatno frustrira slovenske zdravnike,« je dejal. Dodal je, da slovensko zdravstvo potrebuje resnično pozornost politike.

V NSi ob tem predlagamo, da naj bo zdravniška licenca tista, ki zdravniku omogoča, da dela v kakršnikoli obliki želi. »S tem bomo zdravnikom omogočili svobodo, da njihov način dela organizirajo sami. Za paciente je namreč pomembno le to, da je zdravstvena oskrba dostopna takoj in da ga plača zavarovalnica, ne pa, ali zdravnik dela v javnem ali zasebnem zdravstvu,« je povedal Matej Tonin.