Matej Tonin predsedniku vlade: Kaj boste storili, da se bo davčno breme državljanov znižalo?

DELITE TA
PRISPEVEK
14.07.2015, NSi

MatejTonin_za_govornico_v_DZ“Slovenija še ni na varni strani. V kolikor se bodo gospodarske razmere v Evropski uniji zaostrile, se bo Slovenija hitro znašla pod gladino. Trenutna gospodarska rast nas ne sme uspavati, saj ni posledica strukturnih reform, ampak povečanega izvoza v države, ki gospodarsko dobro stojijo,” je na julijski seji Državnega zbora RS v okviru vprašanj poslancev članom vlade dejal vodja Poslanske skupine NSi Matej Tonin.

“Za NSi je davčna reforma ključna, saj z davčno reformo lahko izboljšamo poslovno okolje. To pa bi pripeljalo do več delovnih mest. Tisto, kar morda lahko izgubimo na eni strani z davčno reformo, lahko po drugi strani dobimo nazaj z več delovnimi mesti,” je poudaril Tonin.

“Dejstvo, da je Slovenija ena od najbolj obdavčenih držav med članicami OECD, je dodatna utemeljitev, da je davčna reforma v Sloveniji potrebna. V prid davčne reforme govori tudi dejstvo, da je praktično vsak Slovenec, ki zasluži malenkost več kot 1000 evrov neto tretiran kot izjemno bogat državljan in je posledično obdavčen z 41-odstotno davčno stopnjo,” je opozoril Matej Tonin.

“V NSi želimo, da bi čim več ljudi plačevalo čim nižje davke. Gospod predsednik vlade, sprašujem vas, kaj boste storili vi in vaša vlada, da se bo davčno breme državljanov znižalo, in kdaj lahko pričakujemo težko pričakovano davčno reformo,” je predsednika vlade Mira Cerarja vprašal vodja Poslanske skupine NSi Matej Tonin.

Dodal je še: “NSi je pred kratkim dala v javno razpravo pet ukrepov za nižje davke, ki so dostopni na spletni strani www.nsi.si/ukrepi. Ali bomo povabljeni k pogajanjem in sodelovanju pri pripravi davčne reforme?”

Celotno vprašanje in odgovor premiera Mira Cerarja si lahko preberete TUKAJ.