Matej Tonin: Odstop Marjana Šarca je ena najrazumnejših potez te vlade

DELI:
27.01.2020, NSi

»Po letu in pol opravljanja tekočih poslov in izgubljenega časa za Slovenijo je odstop predsednika vlade Marjana Šarca ena razumnejših potez,« je odstop premierja Marjana Šarca komentiral predsednik NSi Matej Tonin. Dodal je, da so v tem trenutku najboljša opcija predčasne volitve.

Tonin je v izjavi za medije pojasnil, da ima zvečer NSi izvršilni odbor, na katerem bo stranki predlagal, da v teh okoliščinah ni smiselno oblikovati nove koalicije. “Ta nova koalicija bi bila šibka, po nekaterih napovedih se izkazuje, da bi bila tudi še naprej razdeljena. Samo po nepotrebnem bi podaljševali agonijo,” je opomnil.

Na vprašanje, ali bi se morda lahko glede alternativne koalicije še premislil, je odgovoril: »Saj veste, da je v politiki vse mogoče. Zato ne gre nikogar nikoli izključevati, pač pa je treba pustiti vrata odprta.«

Napovedal je, da si bomo do morebitnih predčasnih volitev v NSi prizadevali pod streho spraviti še dva zakona, in sicer interventni zakon o čakalnih vrstah v zdravstvu ter dopolnitve kazenskega zakonika. »Gre za to, da bi v slovenskem zdravstvu uporabili vse vire za odpravo čakalnih vrst in da bi pregon spolnih zlorab do skrajnosti zaostrili,« je pojasnil.