MATEJ TONIN OB ZAKLJUČKU EVROPSKE KAMPANJE: KAMPANJO ZAKLJUČUJEMO Z VELIKO OPTIMIZMA

DELI:
07.06.2024, NSi

»Evropsko volilno kampanjo zaključujemo z veliko optimizma. V 30 dneh smo prekrižarili celo Slovenijo: od Goričkega do Pirana, od Jesenic do Brežic, se srečali s številnimi ljudmi in to nas navdaja z novo energijo. Nedeljskih evropskih volitev se zato veselimo,« je dejal predsednik NSi in nosilec liste Matej Tonin v izjavi za javnost.

Zahvalil se je za številne stiske rok in vso izraženo podporo v času kampanje in izrazil pričakovanje, da bo NSi z dobrim rezultatom zagotovila zmago slovenske desne sredine in s tem tudi drugačne poti za EU. »NSi bo v naslednjem mandatu evropskega parlamenta delala za to, da se bo Evropa okrepila in spremenila smer na področjih, kjer ji je žal spodletelo. Želimo spremembe migracijskega pakta in razumen zeleni prehod, po katerem bodo ljudje lahko preživeli. Ubraniti pa moramo tudi naše temeljne vrednote, na katerih je zrasla naša Evropska unija,« je dejal Tonin.

Tonin je zaključil z pozivom, da je Evropska unija pred številnimi izzivi, ki potrebujejo jasne odgovore: »Imamo vojno na evropskih tleh, silovito ekonomsko bitko med Kitajsko in ZDA. Iz anket je razvidno, da se NSi bori za tretje mesto. Verjamemo, da smo z dobrim delom in dobrim odzivom ljudi v nedeljo na volitvah lahko tudi presenečenje teh evropskih volitev.«