Matej Tonin ob začetku kampanje: Če si želite sprememb na bolje, potem je NSi prava izbira

DELI:
03.05.2018, NSi

»NSi bo v kampanji pred junijskimi volitvami pokazala, da misli resno pri odpravljanju vseh ovir, ki Sloveniji preprečujejo, da bi postala država priložnosti in zadovoljnih ljudi. Naša kampanja bo blizu ljudem, šli bomo od srca do srca,« je na novinarski konferenci pred petkovim začetkom kampanje dejal predsednik NSi Matej Tonin.

Tonin: Brez NSi razvojna vlada ne bo mogoča

»Če kdaj, potem prav zdaj Slovenija potrebuje razvojno vlado,« je pojasnil Tonin in kot ključne točke izpostavil prenovo zdravstvenega sistema, da bo dostopen vsem, izboljšanje poslovnega okolja, saj bi z nižjimi davki lahko prišli do več proračunskih prilivov, ter reformo sodstva, s katero bi vzpostavili več pravičnosti.

Po mnenju predsednika NSi tokrat ne bo toliko pomembno, kdo bo zmagal volitve, ampak zlasti to, katere stranke se bodo uvrstile od tretjega do petega mesta. »Te stranke bodo odločale, ali bo Slovenija imela razvojno vlado ali ne. Razvojne vlade – pa naj bo to z desnimi ali levimi strankami – pa ni mogoče oblikovati brez Nove Slovenije. Zato že danes vsem državljanom polagam na srce: Če si želite sprememb na bolje, je Nova Slovenija prava izbira,« je poudaril Matej Tonin.«

Kot je poudaril, je NSi pripravljena prevzeti tudi nekatere ključne resorje, za katere že imajo kandidate. To so ljudje, ki v stranki tudi vodijo strokovne odbore, in sicer Matjaž Trontelj za področje zdravstva, Pavel Reberc za področje gospodarstva in Janez Pogorelec za področje pravosodja. “To so potencialni kandidati, ali bodo na koncu ministri, je odvisno tudi od koalicijskega usklajevanja in aritmetike,” je dodal.

Na poti po Sloveniji z volilnim kombijem in razvojno vizijo

Ključno orožje NSi v volilni kampanji bo po besedah vodje volilnega štaba Roberta Ilca stisk roke. NSi bo v kampanji s kombijem obiskovala ljudi po različnih krajih, jim prijazno postregla s kavo in predstavila našo razvojno vizijo. Kot je pojasnil glavni tajnik NSi, je na listi NSi 85 kandidatov, ki kandidirajo v vseh 88 okrajih. Med njimi je 40 odstotkov žensk, 72 odstotkov jih ima fakultetno izobrazbo ali višjo. Najstarejši kandidat ima 67 let, najmlajša dva pa 24. Skoraj 40 odstotkov kandidatov je starih do 40 let, sicer pa je povprečna starost 45,5 leta.

Ljudmila Novak: NSi ima rešitve za mnoge težave

Tudi nekdanja predsednica Ljudmila Novak je poudarila, da je za Slovenijo dobro, da je NSi v vladi, saj da ima rešitve za mnoge izzive. Izpostavila je tri področja, na katerih bo sama še naprej dejavna, to so izobraževanje, kultura ter Slovenci v zamejstvu in po svetu. Poslanka Iva Dimic pa je poudarila tudi pomen vzpostavitve pravične družinske in socialne politike.

Na današnji novinarski konferenci so se predstavili tudi nekateri kandidati iz Ljubljane in okolice, v naslednjih dneh pa se bodo v različnih krajih po Sloveniji predstavili tudi drugi kandidati.

Celotno novinarsko konferenco si lahko ogledate v spodnjem videu.

Tiskovna konferenca NSi

Predstavitev volilne kampanje NSi

Objavil/a NSi dne Četrtek, 03. maj 2018